Google Cloud VPN-översikt


Det är svårt att förneka att Google har vuxit avsevärt sedan det brast på scenen i de senare stadierna av 1900-talet. När allt kommer omkring har det gått från att bara vara en sökmotor till att erbjuda allmänt använda tjänster och produkter som YouTube och Google Mail, förutom en av världen’s mest populära mobiloperativsystem i form av Android. Så det’det är säkert att säga att Google’s produkter har tagit världen med storm under de senaste decennierna.

Efter introduktionen av Google Cloud Platform 2008 började teknikjätten att tillhandahålla en samling av deras datorresurser - vilket gjorde dem tillgängliga som ett offentligt molnbjudande som allmänheten kunde utnyttja fullt ut. År 2017 hade Google gjort 22 zoner och 8 nyhetsregioner tillgängligt, vilket utökade det ursprungliga erbjudandet av 18 zoner i 6 regioner. Detta inkluderade Oregon, Iowa, Belgien, Taiwan, Tokyo och South Carolina.

En av de mest populära tjänsterna som tillhandahålls av Google Cloud Platform är utan tvekan Google Cloud VPN-tjänsten - så att du kan ansluta nätverket i dina lokaler till ditt Google Cloud Platform Virtual Private Cloud (VPC) nätverk. Detta gör att du använder ett säkert IPsec VPN-tunneling-protokoll som krypterar trafiken som reser mellan de två nätverken med en gateway, så dekrypteras den av den andra VPN-gatewayen.

I följande artikel, vi’Låper djupare in i vad Google Cloud VPN handlar om och hur det kan hjälpa till att säkra privata nätverk och all data som överförs via nätverket. Så låt det, utan någon annan anledning’s kommer till det!

Vad är Google Cloud VPN och vad gör det?

Innan vi hoppar in i hur Google Cloud VPN fungerar, skulle det vara lämpligt att förklara exakt vad det är först, eller hur? Det är i grund och botten en tjänst som låter dig ansluta din befintliga infrastruktur till den allmänt använda Google Cloud Platform, även känd som GCP.

Genom att använda samma infrastruktur som används för slutanvändarprodukter inklusive YouTube och Google Search, har Google Cloud Platform gått från styrka till styrka genom att det tillåter sin användarbas att dra nytta av över 50 tjänster. Detta inkluderar inte bara Google Cloud VPN, utan det inkluderar också sådana saker som Lagring och databaser, nätverk och identitet, hanterings- och utvecklarverktyg, och så mycket mer.

Varje funktion i Google Cloud Platform kan användas individuellt eller till och med i kombination. Så om du’Om du vill använda Google Cloud VPN-tjänsten tillsammans med en annan av tjänsterna, har du möjlighet att göra exakt det om du så önskar.

Nu när du’Vi har fått reda på lite om Google Cloud VPN och den tjänst som den kan ge dig, den’det är dags för dig att upptäcka exakt hur det fungerar och hur det kan hjälpa till att säkra dina data som överförs via ditt nätverk. Här’s allt du behöver veta.

Hur fungerar Google Cloud VPN?

Om du’Om du vill använda Google Cloud VPN är det några saker du måste vara medveten om i förväg. Med tanke på detta kommer följande avsnitt att täcka all väsentlig information som ger dig en djupare förståelse för vad Google Cloud VPN kan göra när du har allt du behöver för att komma igång.

När du har anmält dig till Google Cloud Platform har du möjligheten att dra full nytta av varje resurs som är tillgänglig via tjänsten. Naturligtvis är Google Cloud VPN bara en av tjänsterna till ditt förfogande - så att du kan ansluta ditt privata, lokala nätverk till de säkrade resurserna på den otroligt kraftfulla och säkra Google Cloud-plattformen.

Opererar över en IPsec anslutning med en delad handskakning (antingen IKEv1 eller IKEv2) Stöder Google Cloud VPN både statiska och dynamiska rutter när du använder en Cloud Router. Vad som är viktigt att komma ihåg är dock att Google Cloud VPN är det endast för router-till-router VPN-anslutningar, och inte klient-till-webbplats-anslutningar. Det här är något du skulle göra om du skulle ansluta med en enhet som en dator eller en surfplatta.

Hela konfigurationsprocessen bör vara relativt enkel och enkel för alla som är experter när det gäller att ställa in VPN-anslutningar. För att få saker och ting igång måste du köra igenom dina inställningar på Google Cloud Platforms webbgränssnitt. När du har gjort exakt det kommer du att kunna ansluta din befintliga infrastruktur till den säkra Google Cloud-plattformen över internet - genom att dra full nytta av den autentiserade och krypterade anslutningen som alltid håller din personliga information och data säker.

Kom dock ihåg att medan VPN-till-webbplats-VPN stöds med en SLA på 99% servicetillgänglighet, behöver du en dedikerad fysisk eller virtuell VPN-gateway på klientsidan. Så se till att ha detta i åtanke innan du försöker få allt inställt.

Slutgiltiga tankar

Så där har du det! Detta avslutar vår fullständiga översikt över Google Cloud VPN! den’Det är tydligt att se att det låter dig säkra ditt privata nätverk med en krypterad anslutning, samtidigt som du säkerställer att all data som överförs via nätverket hålls säkert och långt borta från nyfikna ögon.

Detta är ett utmärkt val för företag som vill förhindra att deras data utsätts för obehörig åtkomst och gör att du kan dra nytta av dina Google Cloud Platform (GCP) resurser genom att ansluta dem till ditt privata nätverk via ett VPN (Virtual Private Network) Vad är ett VPN?.

Sammantaget, det’Det är viktigt att komma ihåg att du måste göra allt du kan för att skydda din personliga information under den digitala tidsåldern. När allt kommer omkring finns det ett växande antal cyberattacker världen över. Så om du inte vidtar de nödvändiga försiktighetsåtgärderna kan du mycket väl bli ett offer själv. Tack och lov är en VPN den perfekta lösningen eftersom den inte bara skyddar dina data, den krypterar också din webbtrafik och gör att du kan njuta av säker och anonym surfning också.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 4