Semak Semakan VPN Point – Penyelesaian VPN Enterprise serba boleh


Salah satu nama yang lebih besar dalam penyelesaian VPN untuk perniagaan ialah Point Check. Mereka menyediakan alat yang boleh dipercayai yang boleh membantu pengguna di premis mengakses rangkaian korporat dan sumbernya dengan selamat semasa bekerja dari jauh atau perjalanan.

Sudah tentu, mempunyai perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai untuk perniagaan adalah penting, terutamanya kerana jenayah siber korporat semakin meningkat, dengan penggodam dan kumpulan jahat lain yang berminat untuk masuk ke dalam rangkaian korporat dengan cara yang mungkin.

Salah satu kelemahan yang mungkin adalah akses jauh - apabila pengguna di luar syarikat’pegawai s cuba untuk menyambung ke rangkaian dan sumber mereka. Jika ini dilakukan dengan cara yang tidak selamat, maka penggodam boleh dengan mudah memasukkan rangkaian tersebut melalui akses jauh dan melakukan apa sahaja yang mereka inginkan dengan fail korporat dan sumber.

Apakah itu VPN CheckPoint??

Check Point Software Technologies Ltd. bertujuan untuk mengurangkan risiko ini dengan menyediakan penyelesaian VPN akses jarak jauh yang selamat. Hari ini, kami’akan mengambil pandangan yang mendalam pada produk VPN ini dari segi:

 • keselamatan dan kebolehpercayaan
 • prestasi dan antara muka pengguna
 • muat turun dan langkah pemasangan
 • aplikasi dan pelanjutan yang tersedia

Ini semestinya bukan penyelesaian VPN pengguna yang fokus. Sebaliknya, ia’s penyelesaian perusahaan yang direka untuk syarikat supaya mereka boleh meneruskan proses perniagaan mereka dengan lancar dan selamat.

Mereka melakukan ini dengan menumpukan pada tiga tiang produk ini: akses yang selamat, pengalaman pengguna yang mudah, dan sistem bersepadu.

Jadi mari’menyelam masuk dan lihat jika mereka menyampaikan janji mereka.

Adakah VPN Semak Point selamat digunakan?

Check Point, sebagai sebuah syarikat, mencipta salah satu dunia’produk VPN pertama yang dinamakan “VPN-1.” Sejak itu, ia’s mengembangkan penyelesaian itu dengan mewujudkan perisian Endpoint Remote Access VPN.

Penyelesaian VPN peringkat perusahaan ini dilengkapi dengan ciri-ciri yang memberi tumpuan kepada tiang pertama mereka: akses yang selamat.

Untuk pelanggan Windows dan Mac, mereka menawarkan perkara berikut:

 • VPN IPsec
 • VPN auto-connect
 • sokongan pengesahan multi-faktor
 • pendaftaran hotspot selamat
 • pemindaian pematuhan
 • pengurusan pusat

Bagi pengguna Android dan iOS, terdapat dua aplikasi untuk dimuat turun dan mereka mempunyai ciri-ciri yang berbeza. Yang pertama, Capsule Connect, mempunyai sambungan VPN IPsec / SSL dengan akses selamat ke sumber korporat.

Aplikasi Capsule Workspace termasuk:

 • bekas selamat
 • pencegahan kehilangan data
 • akses yang selamat untuk aplikasi perniagaan

Di sisi perisian, penyelesaian VPN Akses Capaian Jauh Semak Point kelihatannya mempunyai ciri yang mencukupi untuk memastikan anda dan pasukan atau pekerja anda selamat semasa bekerja dari jauh kerana ia menggabungkan gred perusahaan, sambungan selamat, pengesahan pengguna yang kuat, dan kawalan akses butiran.

Aplikasi dan sambungan

Check Point mempunyai pelanggan untuk hampir semua platform. Platform dengan ciri-ciri yang paling besar adalah untuk komputer Windows dan komputer riba, manakala peranti Mac tidak akan menyertakan ciri-ciri berikut:

 • Pencegahan Ancaman
 • Analisis Insiden
 • Kawalan Akses

Linux mempunyai ciri-ciri paling sedikit, kerana ia juga tidak’t termasuk Keselamatan Data dan VPN IPsec. Kedua-dua iOS dan Android mempunyai ciri yang sama.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasang VPN Semak Point

Memuat turun klien VPN CheckPoint (di sini untuk Windows) adalah proses yang cukup lurus. Pertama, anda’Anda perlu membuat keputusan tentang platform, dan kemudian anda’anda perlu memuat turun dua fail: yang pertama ialah pelanggan VPN Semak Point (sebahagian daripada tiga produk Check Point yang berbeza), dan Perjanjian Muat Turun.

Muat turun Semak Pelanggan VPN Windows Point

Pemasangan juga mudah, dan proses yang tepat untuk apa yang anda’Anda perlu lakukan seterusnya akan berdasarkan penyelesaian khusus syarikat anda telah melaksanakan untuk keselamatan akses jauh.

VPN mudah alih CheckPoint

Untuk mudah alih, aplikasi Cek Titik Capsule Connect membolehkan syarikat itu sangat mengagumkan’peranti anda mematuhi organisasi’dasar keselamatan s. Semak Point Capsule Workspace, sebaliknya, akan lebih banyak digunakan oleh pekerja kerana ia menyediakan capaian perusahaan kelas jauh ke aplikasi korporat - menyegerakkan e-mel korporat, kalendar dan kenalan.

Muat turun Semak Pelanggan VPN Android

Aplikasi ini - dengan UI ringkas dan ciri mudah - akan membolehkan anda untuk menyelesaikan tugas anda dan melaksanakan semua tugas anda dengan lancar dan selamat..

Sokongan

Penyelesaian VPN Semak Point mempunyai laporan sokongan baik dan buruk - seperti yang diharapkan untuk perisian VPN peringkat perusahaan.

Ini kerana, kerana ia’s dibuat untuk digunakan dan disesuaikan untuk syarikat, sering terdapat banyak perkara unik yang boleh menjadi salah.

Pada laman web kajian produk popular G2Crowd, maklum balas pengguna mengenai sokongan bermula “Kadang-kala pasukan sokongan mengambil masa terlalu lama untuk menjawab sebarang keraguan atau ketidakselesaan” untuk ini:

Maklum balas pengguna

Ia’s sering dianjurkan untuk mengenali seorang wakil yang anda boleh bercakap dengan terus untuk membantu anda, bukannya mendapatkan orang baru setiap kali. Juga, pengguna dan pentadbir harus pergi ke semua latihan yang diperlukan untuk produk itu sehingga mereka dapat menyelesaikan beberapa masalah yang lebih kecil dengan sendirinya.

Harga

Oleh kerana ini adalah perisian peringkat perusahaan, harga anda bergantung pada keperluan anda, termasuk keperluan rangkaian, persediaan, bilangan pengguna, dan lain-lain.

Bottom line dari pemeriksaan Semak Semakan VPN kami

Ini adalah penyelesaian yang hebat untuk syarikat dan perusahaan mencari penyelesaian VPN yang boleh dipercayai untuk keperluan akses jarak jauh mereka.

Apl dan perisian sisi pengguna cukup intuitif, dan ia memberikan apa yang dijanjikan: cara yang selamat, selamat untuk mengakses syarikat’fail dan sumber.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1