Käyttääkö VPN tietoja?

Jos neljä kirjainta voisi tiivistää nykymaailman, “data” olisi melko lähellä merkkiä.


Me’kertoin jatkuvasti, että tämä on Big Data -kauden aika ja että meidän “data-selves” ovat yhtä tärkeitä kuin kehomme ja mielemme. Ja me’uudelleen neuvoi myös pitämään tietomme tiukasti suojattuna perustellusta syystä. Tietorikkomukset voivat pilata talouttamme ja johtaa identiteettivarkauksiin, joten se’neuvoja, jotka kannattaa ottaa.

Virtuaaliset yksityiset verkot (VPN) ovat kärjessä tietoturvan suhteen. Mutta kuinka nämä sovellukset käyttävät tietoja? Ovatko ne mobiililaitteiden datahoogeja, ja vaikuttavatko ne datalaskuihisi??

Tämä blogi selittää kaiken, mitä sinun on tiedettävä VPN-tietojen käytöstä. Toivottavasti pystymme purkamaan joitain myyttejä ja asettamaan asiat suoraan auttamaan sinua löytämään ihanteellisen VPN-tietoturvatarpeesi.

Käyttääkö VPN tietoja?

VPN-verkkojen tarkoituksena on salata lähettämäsi tiedot ja nimetä online-identiteettisi. Nämä ominaisuudet saavat jotkut ihmiset väittämään, että VPN: t voivat piilottaa käyttämäsi tietomäärän Internet-palveluntarjoajilta tai matkapuhelinoperaattoreilta.

Tämä voisi potentiaalisesti avata tavan laskea laskuja kiertämällä tietojen rajoituskäytäntöjä, joita monet Internet-palveluntarjoajat käyttävät osana porrastettuja maksurakenteitaan..

Mutta onko totta? Yksi asia on ymmärrettävä heti: vastaus kysymykseen “käyttääkö VPN tietoja” on kyllä. VPN-verkkojen salatun liikenteen on kuljettava palveluntarjoajan kautta’palvelimet ennen kuin VPN-palvelimet voivat käsitellä sitä. Että’se on vain väistämätön osa verkkoa’arkkitehtuuri.

Kun tietosi kulkevat Internet-palveluntarjoajan tai matkaviestinyrityksen kautta’palvelimet, se voitti’t on mahdollista selvittää, mitä se sisältää. Voit salata tiedot VPN-verkkoon. Mutta VPN-tiedon käyttöä on paljon vaikeampi salata.

Internet-palveluntarjoajasi voi tarkkailla lähettämäsi ja vastaanottamasi raaka tietomäärää. Joten teoriassa laskujen ei pitäisi olla’t voidaan vähentää tai lisätä VPN-käytön avulla. Mutta se’ei ole tarkalleen koko tarina.

Onko VPN lisää tiedon käyttöä?

Yhtäältä VPN: t voivat todella lisätä kuluttamasi tiedon määrää, mikä johtaa korkeampiin kuukausittaisiin laskuihin.

Miksi tämä on? No, vastaus on siinä, miten VPN: t salaavat tietosi. Salaus on aina mukana hinnassa. Kun tiedot salataan, siitä tulee lähes aina “suuremmat” kuin alkuperäinen, vieden enemmän kaistanleveyttä.

Tämän koko “hinta” riippuu käytetyn salauksen tehokkuudesta, mutta se voi käyttää jopa 15% koko kaistanleveydestänne. Että’s suuri datapala - etenkin torrentereille tai suoratoisto-faneille.

Mikä VPN-protokolla käyttää vähiten dataa?

Kaikki VPN: t käyttävät protokollia tietojen kääntämiseen “tunnelit” jotka varmistavat sen olevan turvallinen, kun se kutoo tiensä ympäri verkkoa. Mutta kaikki protokollat ​​eivät ole yhtä suuret, ja jotkut käyttävät paljon vähemmän dataa kuin toiset.

Esimerkiksi vanhempi point to point tunneling Protocol (PPTP) on edelleen nopein käytettävissä. Se ei kuitenkaan välttämättä ole kovin turvallinen. Itse asiassa, jos siirrät luottamuksellisia maksutietoja, sinun ei pitäisi koskaan käyttää PPTP: tä. Mutta jos suoratoistat Netflixistä, se’s hyvä vaihtoehto alhaisen salauksen yläpuolella.

L2TP / IPsec on edistyneempi turvallisuuden kannalta ja melkein mahdotonta murtaa. Se’s myös suhteellisen tehokas, poistaen vain vähän tietoja yhteydestäsi. Kuitenkin’Se ei ole niin vaikea siepata, ja sen seurauksena yrittää usein kiertää maantieteellisiä estäjiä.

Microsoft’s SSTP on toinen vaihtoehto (niin kauan kuin sinulla on Windows, joten älypuhelinten käyttäjät eivät ole onnekkaita). Se’s ei ole kaikkein turvallisin, mutta toimii estäjien ympärillä luotettavasti.

SSTP kuitenkin paranee verrattuna OpenVPN: ään. Pystyvä toimimaan kaikilla alustoilla, OpenVPN on tehokas (tosin ei niin nopea kuin L2TP / IPSec tai PPTP) ja joustava. Se’Se on myös erittäin turvallinen, joten se löytää tasapainon nopeuden ja turvallisuuden välillä. Käyttäjien tulee myös huomata, että OpenVPN on saatavana muutamassa muodossa. Esimerkiksi on olemassa 256-bittisiä ja 128-bittisiä versioita, ja “Stealth” lajikkeet samoin. 256-bittinen Stealth OpenVPN on mukavasti hitain - heijastaa salauksen ja nopeuden välistä vaihtoa.

Viimeinkin siellä’s IKEv2. Mobiililaitteille suunniteltu IKEv2 on paras vaihtoehto Androidille ja iOS: lle. Se’on nopea, tietojen tehokas ja turvallinen. Sinä voitit’Löydät sen kuitenkin pakattuna kaikkiin VPN-verkkoihin, mutta etsi sitä jos mahdollista.

Lue lisää: Eniten suojattuja VPN-protokollia

Lasketaanko VPN: n käyttö datakattoihin?

Anna nyt’Siirry yhteen VPN-tietojen käyttöä koskevista avainkysymyksistä. Tässä ei ole kysymys’t, käyttääkö VPN tietoja vai ei. Että’s ei neuvoteltavissa. Sen sijaan meidän on tiedettävä, voivatko VPN: t välttää matkaviestinyritysten ja Internet-palveluntarjoajien asettamaa tiedon rajoitusta. Jos näin on, se voisi säästää käyttäjille valtavia määriä heidän telelaskuistaan.

Kuten edellä selitimme, Internet-palveluntarjoajat kykenevät yleensä sanomaan, kuinka paljon tietoja kulutat. Joten asioiden edessä sen ei pitäisi’VPN-verkkojen ei voi voida harhauttaa Internet-palveluntarjoajia ajattelemaan, että kulutat vähemmän kuin todellisuudessa käytät.

Asiat eivät kuitenkaan ole’t aivan niin yksinkertainen. Jotkut ylärajat ovat monimutkaisempia, ja niissä säädetään erillisistä ylärajoista selaamista, suoratoistoa, P2P - latauksia jne. Varten.

Jos tällainen “pehmeä” rajoittaminen on paikallaan, VPN: t voivat olla suuri apu. Vaikka he voivat’Piilota raakadatan käyttö, sillä Internet-palveluntarjoajat voivat vaikeuttaa kertoa käyttämäsi tiedot. Joten jos palveluntarjoajasi käyttää suoratoistovideon ylärajaa, VPN tekee tästä korkista vaikeaa valvoa.

Joten, jos sinä’mietin uudelleen: “voinko käyttää VPN: tä kiertääkseni Internet-palveluntarjoajani’s tietokatto,” saatat olla onnekas. VPN: t ovat vaikuttavia tietoturvatyökaluja, mutta niitä ei ole’t ihmetyöntekijät, ja sinun on oltava realistinen siitä, mitä he voivat saavuttaa.

Mitä VPN: t voivat tehdä torjuakseen Internet-palveluntarjoajien rajoituksia??

On kuitenkin yksi ongelma, josta VPN: t voivat melkein varmasti auttaa: ISP: n kuristus.

Monet Internet-palveluntarjoajat ovat alkaneet kuristaa yhteyksiä nähdessään käyttäjien pääsyä tietyille sivustoille. Esimerkiksi, palveluntarjoajasi pystyy ilmoittamaan, kun lataat datapaketteja suoratoistoalustoilta, kuten Netflix tai HBO.

He eivät ole’t piti kuristaa kytkentöjä heidän laajempien tarpeidensa mukaisiksi, mutta Internet-palveluntarjoajat usein. Sen sijaan, että käyttäjät voivat suoratoistaa videota, he asettavat nopeusrajoituksia vapauttaaksesi kaistanleveyttä muille.

Tämä voi olla todella ärsyttävää’olet maksanut Netflix-tilauksen, mutta Verizon päättää määrätä nopeuslohkon. Onneksi VPN: t yleensä neutraloivat tällaisen kuristimen.

Kuten edellä huomautimme, VPN: t tekevät datapaketeista vaikeita tarkastaa, joten Netflix-tiedot vain hukkaan menevät - kätevä työkalu televisio- ja elokuvafaneille, jotka haluavat aina silkinpehmeän ja sileän kuvan.

Onko joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon tietoja VPN käyttää?

Me’Olen puhunut vähän siitä, miksi VPN: t käyttävät tietoja ja kuinka salaus voi näkyä kuukausittaisissa laskuissasi. Mutta onko joku muu, joka voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon tietoja VPN kuluttaa?

Mahdollisesti. Jos VPN ylläpitää erittäin hitaita palvelimia, jotka ovat maantieteellisesti kaukana fyysisestä sijainnistasi, tämä voi tehdä niistä vähemmän tehokkaita. Tietojen todennukseen liittyvät ongelmat voivat myös aiheuttaa toistuvia pyyntöjä, mikä näkyy ylimääräisenä tiedonkäytönä.

Joissakin tapauksissa heikommanlaatuiset VPN-lähetykset lähettävät mainoksia myös selaimeesi tai asiakkaaseesi, mikä lisää enemmän matkatavaroita kaistanleveyteen. Ja pahimmassa tapauksessa he voivat injektoida haittaohjelmia tai seurata evästeitä. Tämä voi myös lisätä ylimääräistä taakkaa yhteydellesi.

Mutta parhaimmissa VPN: issä ainoa todellinen yleiskustannus johtuu salauksesta ja protokollista. Ja mikä parasta pitää nämä yleiskustannukset mahdollisimman vähäisinä.

Valitse VPN, joka käyttää tietoja mahdollisimman tehokkaasti

Joten mitä olemme oppineet? Ensinnäkin VPN: t eivät’Minulla ei ole taikasauvaa. He voivat’t estää Internet-palveluntarjoajia tai mobiiliyrityksiä näkemästä, kuinka paljon dataa kulkee laitteen ja muiden Web-palvelimien välillä. Joten kuluttamasi perustiedot voivat’t olla piilossa.

Lisäksi VPN: t lisäävät väistämättä an “salaus yläpuolella” käyttämäsi tietojen päälle. Että’Se on erittäin hyvä asia turvallisuuden kannalta, koska se osoittaa, että tietosi on suojattu oikein.

Mutta VPN: t voivat auttaa kiertämään ISP: n kuristusmuotoja, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä pääsyä streaming-alustoille. Heidän vahvuutensa on siinä, kuinka he voivat piilottaa tietosi luonteen, ei kuinka paljon tietoja käytät.

Kun valitset VPN: n, sinun on otettava huomioon muutama asia. Ensinnäkin nopeat palvelimet kompensoivat salauskustannukset. Ja ne on tasapainotettava edistyneillä protokollilla, kuten OpenVPN, 256-bittisellä salauksella.

Jos saavutat tasapainon nopeuden ja turvallisuuden välillä, voitit’t blitz tietolippusi, ja voitit’t paljasta tietojasi. Ja muista: kaikki VPN: t eivät onnistu täyttämään molempia vaatimuksia, joten valitse viisaasti ja älä’Älä mene lankaan lupauksilla hävittää datakattoja tai erittäin nopeaa nopeutta.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =