Cyberghost vs privat internettilgang


CyberGhost og privat internettilgang finnes på de fleste “topp 10 VPN-er” lister. Hvis du’lurer på hvilken VPN som er den bedre, deg’er heldig som vi’kommer til å finne ut ved å sammenligne disse to tjenestene på tvers av ulike kategorier.

Vi’Jeg finner ut hvilken tjeneste som kommer på toppen innen blant annet sikkerhet, hastighet, brukervennlighet, priser og support. Uten videre, la’s komme i gang.

Sikkerhet og personvern

Vinner: Privat internettilgang

Ved første øyekast ser det ut til at CyberGhost er en virkelig sikker VPN-tjeneste. Sikkerhetsfunksjonene inkluderer AES-256-kryptering og en automatisk drepebryter. CyberGhost VPN har imidlertid hatt forskjellige sikkerhets- og personvernproblemer i det siste. Den bruker også et rotsertifikat på Android-versjonen sin, noe som er noe bekymringsfullt.

I tillegg eies CyberGhost av Kape Technologies (tidligere Crossrider), som har det noen kan kalle a “mørk fortid.” En av personene bak dette selskapet er en dømt forbryter med koblinger til minst 16 kontoer offshore, ifølge Panama Papers. Å være eid av Kape betyr også at de’re under jurisdiksjonen til Storbritannia, et Five Eyes-medlem og fiende av online-frihet.

Privat internettilgang drives av London Trust Media, et amerikansk selskap - heller ikke bra for personvern. På plussiden tilbyr PIA en velprøvd ikke-loggføringspolicy og har alle nødvendige sikkerhetsfunksjoner: AES-128 og AES-256-kryptering, en nettverksdrepsbryter og en SOCKS5-proxy. Tjenesten gjør det ikke’t har DNS eller IPv6 / WebRTC lekkasjer.

Selv om ingen av disse alternativene har den beste sikkerhets- eller personvernerklæringen, er PIA det beste alternativet for det meste.

Hastighet og ytelse

Vinner: CyberGhost

Når det gjelder serverdekning, har begge VPN-leverandørene tusenvis av servere over hele kloden. Tallene er 3600+ i henholdsvis 60+ land og 3 275+ i 33 land for henholdsvis CyberGhost og PIA. Distribusjonen av disse serverne etterlater imidlertid noe å ønske for PIA, som har svært få servere i Asia, Afrika og til og med Sør-Amerika.

Begge leverandører leverer anstendige hastigheter over hele kloden, men CyberGhost gjør det med mer konsistens.

Brukervennlighet og kompatibilitet

Vinner: CyberGhost

CyberGhost har klienter for Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire TV (Fire Stick) og Android TV. Den støtter også Linux, rutere, Chromebooks og tilbyr nettleserutvidelser for Firefox og Chrome. Det er ganske enkelt å konfigurere og bruke disse appene og utvidelsene.

PIA har brukervennlige apper som er enkle å bruke for Windows, macOS, Linux, iOS og Android. Der’s for øyeblikket ingen ruter-app, men du kan få tjenesten til å kjøre på rutere. PIA tilbyr også utvidelser for Chrome, Firefox og Opera.

Torrenting og P2P

Vinner: Privat internettilgang

CyberGhost støtter P2P-trafikk på noen servere, noe som er flott. PIA støtter imidlertid også torrenting og tilbyr også noen fine funksjoner for torrentere, nemlig en gratis SOCKS5-proxy og portvideresending. I tillegg kan du torrent på hvilken som helst server, og PIA er også det sikrere alternativet, noe som gjør det bedre for torrentformål.

Låser opp Netflix og andre streamingplattformer

Vinner: CyberGhost

Når det gjelder å fjerne blokkering av Netflix, er begge VPN-ene’t de beste alternativene der ute. Imidlertid tillater CyberGhost brukere å få tilgang til Netflix US via spesialiserte servere. Hastighetene er middelmådige, men stort sett gode nok til formålet. Det meste av PIA’s-servere er blokkert, noe som gjør det til et dårlig valg for Netflix-visning.

Det samme gjør mange av de andre strømmetjenestene du’vil jeg ha tilgang til - CyberGhost er bare det mer pålitelige alternativet.

Omkjøring av sensur i Kina og andre steder

Vinner: CyberGhost

Når det gjelder bruk i Kina og andre land som er begrenset, er heller ikke VPN noe bra. Verken CyberGhost eller PIA har noen form for “skjult” funksjon for å omgå Deep Packet Inspection, for eksempel. Når det er sagt, gjør ikke PIA det også’Jeg har en flott serverliste for den asiatiske regionen, og det er her mange av disse sensuriske landene er. I lys av det er CyberGhost den minste av de to ondskapene.

Brukerstøtte

Vinner: CyberGhost

Kundestøtte er et annet område der PIA gir CyberGhost en enkel gevinst. PIA har begrensede støttealternativer og mangler et live chat-alternativ. Billettsystemet er tregt, og svarene er ofte robuste og lite nyttige da nettet er strødd med kommentarer fra misfornøyde kunder.

I mellomtiden tilbyr CyberGhost en anstendig mengde selvhjelpsressurser og et 24-timers live chat-alternativ. Agentene for live chat er raske til å svare og gi nyttige svar. Du kan også sende inn et forespørselsskjema på nettstedet hvis du trenger ytterligere hjelp.

Priser

Vinner: Privat internettilgang

Begge tjenestene tilbyr å betale i krypto, noe som er flott. PIA tilbyr noen av de laveste prisene du vil finne. Planene starter på $ 6,95 per måned for en månedlig plan og faller til så lave som $ 3,33 / måned hvis du kjøper den 2-årige planen. Du kan bruke disse planene på opptil 5 enheter samtidig. Der’Det er ingen gratis prøveperiode, men du får en 7-dagers pengene tilbake-garanti for alle planer.

CyberGhost koster derimot nesten det dobbelte hvis du får en månedlig plan for $ 12,99 / måned. Prisen synker imidlertid til så lavt som $ 2,75 / måned hvis du kjøper den 3-årige planen. Disse planene gir mulighet for bruk på opptil 7 enheter samtidig, og CyberGhost tilbyr en 45-dagers pengene-tilbake-garanti (14 dager for en månedlig plan). Du kan også dra nytte av en 1-dagers gratis prøveperiode uten å oppgi noen personlig informasjon.

Basert på pris alene anser vi PIA som litt bedre.

Cyberghost vs privat internettilgang - noe som er bedre?

Etter å ha sammenlignet begge alternativene på tvers av disse viktige aspektene, her’vår dom: mens den ikke gjør det’CyberGhost har den sterkeste personvernerklæringen, og tilbyr anstendige hastigheter, fungerer med Netflix og støtter torrenting. Vi synes derfor det er et litt bedre alternativ enn PIA.

Skjønt, hvis du har lyst til å gjøre din egen undersøkelse før du begår en av disse to, foreslår vi at du starter fra CyberGhost-gjennomgangen og PIA-vurderingsanalysen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =