TunnelBear vs privat internettilgang


Siste oppdatering: 07.17.2019

Når du sammenligner TunnelBear vs Private Internet Access (PIA), må du være oppmerksom på at de begge er VP-tjenester som er i bruk, men at de har sine unike attributter. Begge er veldig populære.

La’ser hvordan de stabler seg opp mot hverandre.

TunnelBear vs PIA: en oversikt

TunnelBear TunnelBear VPNpro-vurdering: 7,2 / 10

TunnelBear har millioner av brukere på grunn av sin gratisversjon og gode merkevarebygging. Ellers dreier dets salgsproposisjon seg om teknologien de bruker for å gi sikkerhet og anonymitet, samt det faktum at de kjører sine egne servere.

Eierskapet til TunnelBear skiftet nylig hender, og i dag eies det av McAfee, som er kjent i området cybersecurity. Den andre tingen dette betyr, er imidlertid at VPN er under jurisdiksjonen til Five-Eyes etterretningsallianse.

TunnelBear hevder å ha null-logg praksis, men det er potensielt mer enn dette som møter øyet. Å være eid av Santa Clara, California-baserte selskapet, etterlater mange spørsmål ubesvart om TunnelBear vil holde sitt løfte om å sikre fullstendig databeskyttelse.

TunnelBear kan opplyse at de har raske hastigheter, men disse tjenesteleverandørene sier aldri at serverhastighetene deres er treg. Alt i alt, det’er et anstendig raskt nettverk til tross for at det bare opererer i 20 land.

Privat internettilgang Privat Internett-tilgang VPNpro-vurdering: 8,0 / 10

Private Internet Access (PIA) er en kontroversiell VPN med egne opp- og nedturer. Den leveres med endrede datakrypteringsnivåer, forskjellige håndtrykk og autentisatorer. For de fleste brukere er disse mer enn tilstrekkelige. Fordi PIA har sine egne DNS-servere, gjør det mindre sannsynlighet for lekkasjer.

Hvis jurisdiksjon er en bekymring for deg, er PIA ikke’t ditt valg. Det er et USA-basert selskap, noe som betyr at personvernet ditt på nettet ikke er’t fullstendig beskyttet.

Generelt sett er Privat Internett-tilgang ikke’t det mest pålitelige for å omgå geo-blokkert innhold. Deres kortere abonnement er veldig billige, med en måneders plan som koster $ 6,95.

Antall servere er veldig høyt, men de er ikke spredt over mange steder. Tilkoblingshastighetene er gjennomsnittlige, men noen steder har en tendens til å ha dårlige forbindelser.

PIA gjør det ikke’t har støtte over live chat, og du kan bare nå dem via e-post.

Sikkerhetsegenskaper Sikkerhetsegenskaper

TunnelBear

Her’hva’er inkludert i TunnelBear’s sikkerhetspakke:

 • Sterk kryptering (AES-256)
 • Solide tunneleringsprotokoller (IKEv2 og OpenVPN)
 • Drepe bryteren

Privat internettilgang

Dette er PIA’s sikkerhetsfunksjonssett, som er relativt likt TunnelBear’s:

 • Endringsbare krypteringsstandarder (AES-128 og AES-256)
 • OpenVPN-tunneleringsprotokoll
 • Drepe bryteren

Å bruke AES-128-kryptering betyr mer hastighet, men mindre sikkerhet. PIA gjør det ikke’har ikke IKEv2, som fungerer bedre på mobile enheter enn OpenVPN. En nettverksmordbryter er et flott tillegg for begge VPN-er. PIA gjør det ikke’t har DNS-lekkasjer, men det har hatt problemer med WebRTC-lekkasjer.

Kjennelse: den’s 1-1 i TunnelBear vs Private Internet Access-kampen.

Personvern Personvern

TunnelBear

TunnelBear, som nå eies av et amerikansk selskap, har base i Canada. Dessverre er dette ikke’Det er noe bedre siden Canada også er medlem av 5-Eyes etterretningsallianse. Dette betyr at Canada deler etterretningsdata med land som Storbritannia og USA.

Privat internettilgang

PIA er basert i USA, som er kjent for å være beryktet når det krenker personvern på nettet. VPN kan ha en null-loggpolicy, men det kan være datasikkerhetssituasjoner de ikke kan ha kontroll over vurderer den aggressive naturen til amerikanske etterretningsbyråer.

Kjennelse: Det virker som om ingen vinner denne TunnelBear vs Private Internet Access-runden.

Hastighet og ytelse Hastighet og ytelse

Å bestemme hastigheten til en VPN er ikke’Det er enkelt da mange faktorer kommer inn, alt fra maskinvaren som brukes til avstanden fra serveren som kobles til.

TunnelBear

TunnelBear er ganske rask, men avhengig av serverplasseringer, kan hastighetene variere. For eksempel kan brukere i USA, Europa og Canada glede seg over raske hastigheter. Med en internetthastighetsregelverk på 100 MB, selv i områder som opplever faller på opptil 50 prosent, kan brukere fremdeles streame innhold på nettet.

Men hvis du bruker en server som’tusenvis av kilometer unna stedet ditt, kan den langsomme forbindelsen virkelig være en hodepine.

Privat internettilgang

PIA har mange servere, men de er bare lokalisert i visse regioner. De er stort sett i Europa og Nord-Amerika, så brukere i disse områdene kan ha raske hastigheter. Brukere andre steder som Asia, Sør-Amerika og Afrika kan ha lave hastigheter. Enkelt sagt, PIA-tilkoblingshastigheter er bare gjennomsnittlig.

Kjennelse: PIA vinner aldri så lett.

Brukervennlighet Brukervennlighet

TunnelBear

TunnelBear er enkel å bruke og faktisk ganske morsom for brukerne. Den har et tegneserieaktig tema som gjør det underholdende. I brukergrensesnittet er det faner som “Generell”, “Sikkerhet”, “Regnskap”, og “Pålitelige nettverk.” Du kan starte og koble til TunnelBear ved å peke på fanen Generelt. Sikkerhetsfanen lar deg slå GhostBear og VigilantBear-funksjoner på og av. VigilantBear er drepebryteren for TunnelBear-nettverket. Fanen Trusted Network lar deg legge til nettverk du stoler på, slik at du enkelt kan koble til dem i fremtiden.

Privat internettilgang

PIA Windows-klient har et elegant og enkelt brukergrensesnitt. I Innstillinger-menyen kan du administrere listen over land og regioner du skal koble til automatisk. Du aktiverer og deaktiverer også skrivebordsvarsler og auto-tilkoblinger. I menyen Avanserte innstillinger kan du velge protokollen som skal brukes med OpenVPN, for eksempel UDP eller TCP. En bruker kan bruke PIA Mac-klienten for å aktivere og deaktivere anti-tracker, ad-blocker og anti-malware funksjoner.

Kjennelse: Selv om ingen av kundene er dårlige, favoriserer vi TunnelBear litt for den morsomme utformingen av appen sin.

Torrenting og P2P Torrenting og P2P

TunnelBear

TunnelBear blokkerer all P2P-trafikk, noe som gjør den ubrukelig for torrenting.

Privat internettilgang

PIA tillater torrenting, men du bør være forsiktig hvis du bruker portvideresending - det kan gjøre deg sårbar.

Kjennelse: PIA tar et poeng for å torrentere.

Tilgang til underholdningsplattformer Tilgang til underholdningsplattformer

TunnelBear

TunnelBear kan brukes til å se Netflix, men den kan ikke streame show på BBC iPlayer. Husk at gratisversjonen bare gir deg 500 MB data per måned som vant’t kommer deg hvor som helst med strømming av innhold.

Privat internettilgang

PIAer kan’Det ser ikke ut til å omgå geo-blokkerte nettsteder som Netflix, og det gjør det heller ikke’Jeg jobber ikke med BBC iPlayer.

Kjennelse: unødvendig å si, TunnelBear vinner kampen i streamingavdelingen.

Bruk i Kina Bruk i Kina

TunnelBear

TunnelBear har servere i Hong Kong, og du kan bruke den til å omgå Great Firewall. VPN bruker et verktøy de kaller GhostBear som får VPN-trafikken din til å vises som vanlig internettrafikk, og forhindrer at brannmuren oppdager deg.

Privat internettilgang

PIA har problemer med Great Firewall, den forteller brukerne sine om å bytte til L2TP / IPSec-protokoll i stedet for å bruke OpenVPN, men dette er ikke’t så sikkert. Du må også konfigurere den manuelt.

Kjennelse: TunnelBear vinner i Kina.

Apper og utvidelser Apper og utvidelser

TunnelBear

TunnelBear har tilpassede klienter for:

 • Windows
 • Mac os
 • iOS
 • Android

Den støtter også nettlesere som Opera og Chrome.

Privat internettilgang

PIA tilbyr apper for:

 • Windows
 • Mac os
 • iOS
 • Android
 • Linux

Den støtter nettleserutvidelser som Firefox og Chrome. Mobilklienten for privat internettilgang har de samme funksjonene som på stasjonær datamaskin. Det er også en kill switch.

Kjennelse: PIA tar poenget for multiplatformstøtte.

Priser Priser

TunnelBear

 • Gratis versjon - begrenset til 500mb / måned
 • 1 måned - 9,99 dollar
 • 1 år - 59,99 dollar (5 dollar / måned)
 • Ingen pengene-tilbake-garanti

Privat internettilgang

 • 1 måned - $ 6,95
 • 1 år - 71,88 dollar (5,99 dollar / måned)
 • 2 år - $ 83,87 ($ 3,33 / måned)
 • 7-dagers pengene-tilbake-garanti

Kjennelse: mens TunnelBear tilbyr en rimeligere 1-årsplan, PIA’s billigere 2-årsplan og pengene-tilbake-garanti vinner den prisstriden.

Privat Internett-tilgang vs TunnelBear: som er bedre?

TunnelBear vs PIA-slaget er kommet til en slutt. Begge er gode VPN-er fordi de i det minste tilbyr personvernet og krypteringen du trenger. Imidlertid er de begge registrert i Five Eyes-land. Med PIA kan du ikke komme deg rundt geo-blokker, så du vil ikke kunne få tilgang til Netflix eller BBC iPlayer. TunnelBear gjør det imidlertid ikke’t tillate torrenting.

Alt i alt er disse verktøyene ganske nær hverandre, så valget handler alt om preferanser.

TunnelBear Review

PIA gjennomgang

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 72