VPN terbaik untuk Hong Kong pada tahun 2020


Hong Kong mungkin bukan pasaran VPN terbesar, tetapi sekarang ia memerlukan perkhidmatan yang baik lebih daripada biasa. Dengan protes yang sedang berlaku di Hong Kong dan undang-undang baru mengharamkan topeng di kawasan awam, nampaknya China mengepung kebebasan rantau ini selama beberapa dekad. Mereka yang ingin berkomunikasi semasa tinggal swasta sudah mencari VPN terbaik untuk Hong Kong. Senarai di bawah memberi anda penyedia VPN Top 3 untuk Hong Kong pada tahun 2020.

#PROVIDERMINIMUM PRICEMIN. PRICE1. NordVPN1.NordVPN ‣ $ 3.492. Surfshark VPN2.Surfshark VPN ‣ $ 1.993. PrivateVPN3.PrivateVPN ‣ $ 3.824. VyprVPN4.VyprVPN ‣ $ 2.55. Mullvad VPN5.Mullvad VPN ‣ $ 5.5

Di bawah adalah kriteria yang kami ikuti ketika menilai penyedia mana yang harus mengambil tempat Top 3.

 • Keselamatan (penyulitan gred ketenteraan, protokol teratas, suis bunuh)
 • Privasi (bidang kuasa, dasar tidak log, tiada IPv6 dan kebocoran DNS)
 • Kehadiran di Asia (bilangan pelayan dan negara)
 • Kebolehpercayaan terhadap firewall dan penapisan (protokol stealth)
 • Kemudahan penggunaan dan sokongan pelanggan (aplikasi untuk berbilang peranti, 24/7 live chat)
 • Harga (pelan harga, percubaan percuma, jaminan wang balik)

1. NordVPN - VPN terbaik untuk Hong Kong

NordVPN - VPN terbaik untuk logo perkhidmatan Hong Kong Lawati NordVPN

VPN yang paling selamat

 • Harga: bermula pada $ 3.49 / bulan
 • Kedudukan VPNpro: 9.6

NordVPN adalah pilihan yang tepat untuk Hong Kong. Ia mempunyai ciri keselamatan yang sangat baik, bermula dengan penyulitan gred tentera, dua jenis suis bunuh, VPN Double, Bawang atas VPN, perlindungan kebocoran, dan banyak lagi. Ia’s juga rangkaian VPN terbesar, yang mengandungi 5,700+ pelayan di 60 negara, termasuk beberapa di Asia. NordVPN murah untuk VPN teratas, bermula pada $ 3.49 sebulan yang dibilkan setiap 3 tahun.

NordVPN juga merupakan perkhidmatan VPN yang mengagumkan untuk China kerana ia boleh memintas Great Firewall. Ciri-ciri Pelayan Obfuscated membolehkan anda mengelakkan Pemeriksaan Pakej Deep (DPI), dan senarai pelayan yang besar menjadikannya sukar untuk menyekat IP anda’menggunakan semula. Akhirnya, VPN Double dan Bawang atas ciri VPN membuat anda mengenal pasti sangat tidak mungkin.

NordVPN juga membolehkan anda mengakses tapak yang disekat atau tidak disenarai geo, seperti Netflix, Hulu, dan kebanyakan platform penstriman yang lain. NordVPN mempunyai pelayan khas untuk merosakkan dan menawarkan proksi SOCKS5 percuma, menjadikannya pilihan utama untuk digunakan dengan pelbagai aplikasi P2P.

Kelemahan dua-satunya yang kita dapati ialah kekurangan aplikasi router dan bukannya kelajuan sambungan yang cepat apabila dibandingkan dengan perkhidmatan VPN premium lain.

NordVPN murah dan menawarkan jaminan wang balik 30 hari untuk anda mengujinya. Dan sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, sembang 24 jam livenya selalu bersedia untuk membantu.

Kebaikan

 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik
 • Pelayan yang terpinggir
 • Agak murah

Keburukan

 • Tiada aplikasi router

2. Surfshark VPN - hebat untuk kedua-dua Hong Kong dan China

Surfshark VPN - hebat untuk logo perkhidmatan Hong Kong dan China Lawati Surfshark

VPN yang paling murah untuk Hong Kong pada tahun 2020

 • Harga: bermula pada $ 1.99 / bulan
 • Kedudukan VPNpro: 9.4

Surfshark VPN adalah yang paling murah dalam senarai ini dan masih pilihan VPN yang hebat untuk kedua-dua Hong Kong dan China.

Untuk bermula dengan, Surfshark VPN menawarkan penyulitan gred tentera, protokol OpenVPN dan IKEv2, suis bunuh, dan pelbagai hop. Di sana’s juga mod Penyamaran, agak serupa dengan VyprVPN’protokol Bunglon s. Dengan itu, anda harus dapat mengelakkan penapisan internet walaupun di China.

Pembekal ini didaftarkan di British Virgin Islands, yang bermaksud tidak ada undang-undang pengekalan data dan peluang untuk menyediakan perkhidmatan tanpa log yang Surfshark bersedia untuk mengambil. Apa Surfshark pasti tidak logging adalah bilangan sambungan serentak, yang bermakna anda boleh dengan mudah berkongsi satu akaun dengan keluarga dan rakan anda.

Surfshark membolehkan penciptaan akaun dan pembayaran tanpa nama, memastikan anda tidak boleh meninggalkan sebarang jejak sama sekali. Setiap pelan penetapan harga datang dengan jaminan wang balik 30 hari, sementara pengguna iOS boleh menjalankan percubaan percuma selama 7 hari.

Untuk membuat kesimpulan, tidak banyak yang boleh ditulis tentang Surfshark’s kontra. Satu-satunya kami’anda dapati bahagian lemah diri pada laman webnya. Ia’s bukan masalah besar, walaupun, melainkan sembang langsung 24/7 mereka harus turun untuk tempoh yang lama.

Kebaikan

 • Penyulitan kuat
 • Pendaftaran dan pembayaran tanpa nama
 • Sambungan serentak yang tidak terhad
 • Sangat murah

Keburukan

 • Bahagian bantuan diri yang lemah

3. PrivateVPN

Logo perkhidmatan PrivateVPN Lawati PrivateVPN

VPN yang paling tanpa nama untuk Hong Kong pada tahun 2020

 • Harga: bermula pada $ 3.82 / bulan
 • Kedudukan VPNpro: 8.5

Berdaftar di Sweden yang bukan negara yang paling mesra privasi, PrivateVPN seharusnya’t menakutkan awak. Alasan utama untuk itu adalah tanpa nama yang mutlak. Satu-satunya maklumat yang perlu anda berikan apabila mendaftar untuk perkhidmatan VPN ini ialah alamat e-mel yang sah dan kata laluan. Di sana’s juga pilihan untuk membayar menggunakan cryptocurrency.

Keselamatan anda tidak’t berakhir dengan pendaftaran sahaja. Sambungan anda ke pelayan VPN adalah terjamin oleh enkripsi gred tentera AES-256, yang hampir tidak dapat dipecahkan. Di samping itu, perkhidmatan mempunyai IPv6 terbina dalam dan perlindungan kebocoran DNS, yang boleh anda togol daripada tetapan aplikasi.

PrivateVPN juga terbukti hebat untuk mengutuk dan melangkau Netflix’sekatan geografi s. Jadi, rancangan streaming TV dan filem semasa anda’semula di luar negara berfungsi dengan baik.

Walau bagaimanapun, PrivateVPN mempunyai beberapa kelemahan juga. Sebagai contoh, ia mempunyai rangkaian pelayan terkecil dalam senarai - hanya 150+ lokasi pelayan di 60+ negara yang mungkin menjadi isu untuk sesetengah.

Kebaikan

 • Kelajuan hebat
 • Keselamatan
 • Pembatalan geo
 • Sokongan Torrent

Keburukan

 • Armada pelayan kecil

4. VyprVPN - senjata utama anda terhadap penapisan

VyprVPN - senjata utama anda terhadap logo penapisan perkhidmatan Lawati VyprVPN

Salah satu senjata yang paling mematikan terhadap penapisan

 • Harga: bermula pada $ 5.00 / bulan, tetapi pengguna di Hong Kong mungkin mahu versi Premium (bermula pada $ 3.75 / bulan)
 • Kedudukan VPNpro: 8.3

VyprVPN adalah penyelesaian VPN selamat yang bertujuan untuk digunakan di negara-negara yang menyekat internet seperti China. Ia mempunyai enkripsi AES-256, suis pembunuh, perlindungan kebocoran, dan dasar log tanpa audit yang diaudit.

Harga VyprVPN bermula pada $ 5.00 / bulan, tetapi pengguna di China dan Hong Kong akan mahu versi Premium, yang memberikan protokol Bunglon. Ia menjadikan lalu lintas VPN tidak dapat dibezakan untuk DPI. Akibatnya, downtime yang dialami oleh China oleh pengguna VyprVPN hampir tidak wujud.

Langganan Premium juga menawarkan awan VyprVPN. Ini adalah pelayan VPN awan khusus anda, yang sepatutnya hampir tidak boleh dihalang.

VyprVPN dikenali kerana melangkau geo-blocking, serta membuka kunci Google, Facebook, dan mana-mana tapak lain yang disekat di China. Dengan 700 + syarikat milik pelayan di 70+ negara, perkhidmatan ini juga memberikan kelajuan yang baik di seluruh dunia.

Satu-satunya kelemahan sebenar yang VyprVPN adalah pendirian mereka yang tidak menguntungkan terhadap pelanggaran hak cipta, yang bermaksud bahawa jika anda’kembali tertangkap dengan fail yang menyalahi undang-undang, anda akan kehilangan langganan anda.

Kebaikan

 • Selamat
 • Cepat
 • Mempunyai semua pelayannya
 • Mampu menentang firewall

Keburukan

 • Torrenting adalah berisiko

5. Mullvad VPN

Logo perkhidmatan VPN Mullvad

Menjadi ninja privasi

 • Harga: bermula pada $ 5.5 / bulan
 • Kedudukan VPNpro: 8.2

Mullvad VPN adalah perkhidmatan VPN bebas log untuk sebarang peranti Windows, Mac, atau Linux. Anda tidak’tidak memerlukan apa-apa maklumat mengenal pasti untuk mendaftar untuk Mullvad, tidak juga alamat e-mel. Anda hanya mendaftar dan Mullvad memberikan anda nombor akaun yang dijana secara rawak.

Di samping itu, sambungan mereka dijamin oleh penyulitan AES-256 dengan OpenVPN dan protokol WireGuard milik mereka. Tiada IP atau kebocoran DNS ditemui semasa ujian kami.

Dengan Mullvad itu’s mungkin untuk menyahsekat Netflix dan kerja-kerja torrenting juga. Jadi di sana’nilai hiburan s.

Malangnya, Mullvad tidak mempunyai sokongan pelanggan sembang langsung, jadi ia’s sukar untuk mendapatkan jawapan yang cepat kepada soalan anda. Kami melihat ini sebagai kelemahan utama bahawa perkhidmatan ini ada.

Kenapa anda memerlukan VPN di Hong Kong

Dengan protes Hong Kong yang sedang berjalan, China berminat dengan apa yang penduduknya berfikir dan melakukan lebih daripada sebelumnya. Lagipun, masuk ke telefon dan komputer riba penunjuk perasaan boleh membuktikan tidak ternilai dalam memulihkan pesanan. Untuk bersembunyi dari pemerintah China dan ISP, anda harus memalsukan alamat IP anda, yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda dan menentukan lokasi anda. Juga, anda perlu menyulitkan semua lalu lintas anda untuk mengelakkan sebarang data dipintas.

VPN yang hebat boleh melakukan kedua-dua perkara itu, melindungi privasi anda di Hong Kong dan memastikan anda selamat dalam talian semasa (dan selepas) kerusuhan awam. Apa’Lebih-lebih lagi, kerajaan mungkin memutuskan untuk menyekat perkhidmatan media sosial atau laman web tertentu pada masa akan datang (a la The Great Firewall of China), jadi VPN boleh membantu melawan ini dengan membuat lalu lintas anda kelihatan seperti itu’s datang dari negara di mana perkhidmatan tersebut tersedia secara percuma.

Malah sebelum protes Hong Kong, orang telah ditangkap kerana menyokong kemerdekaan dari China atau hanya mengkritik Parti Komunis China. Dengan perubahan iklim politik di Hong Kong, lebih baik untuk memastikan bahawa kerajaan tidak memantau apa yang anda fikirkan dan katakan, dan lalu lintas yang disulitkan VPN adalah cara terbaik ke arah privasi.

Adakah VPN sah di Hong Kong?

Pada masa ini menulis artikel ini, menggunakan VPN masih sah di Hong Kong, bertentangan dengan memakai topeng gas di khalayak ramai. Tetapi sebagai kebebasan internet telah menurun “sebahagiannya percuma” di Hong Kong seperti laporan Freedom House, penduduk mungkin mengharapkan untuk melihat tidak hanya beberapa laman web tetapi juga beberapa perkhidmatan yang diharamkan, mungkin termasuk VPN.

Elakkan menggunakan perkhidmatan VPN di Hong Kong

Setelah memberi beberapa cadangan, ia’masa untuk memberi amaran kepada anda tentang penggunaan perkhidmatan VPN rendang di Hong Kong. Alat-alat di bawah ini bukan sahaja akan membiarkan anda terdedah - mereka kemungkinan besar akan bekerja sangat perlahan dan mendapatkan sokongan memerlukan usaha yang serius.

1. Hola VPN

Hola VPN adalah salah satu perkhidmatan yang paling berbahaya, dengan isu keselamatan yang serius pada masa lalu. Anda akan berkongsi jalur lebar dan IP anda dengan pengguna lain dan akan mendapat manfaat daripada tiada penyulitan, tiada suis membunuh, dan tiada perlindungan kebocoran. Data peribadi anda juga akan dilog masuk secara meluas.

Walaupun VPN Hola memberikan kelajuan yang hebat, mungkin disebabkan kekurangan enkripsi, di sana’tidak ada gunanya menggunakannya jika anda ingin melindungi data lalu lintas dan peribadi anda. Apa’s lebih, di sana’s tidak bersembang langsung, dan tidak ada pilihan sokongan 24/7.

2. Betternet

Walaupun Betternet mempunyai skor semakan yang lebih baik di halaman kami daripada Hola, ia masih merupakan VPN yang dahsyat, terutamanya untuk Hong Kong. Tidak mempunyai suis membunuh sudah menjadi bendera merah besar yang Betternet terus melambai. Di sana’s juga tiada perlindungan kebocoran, jadi menggunakan perkhidmatan ini dimenangi’t membuat sambungan anda selamat.

Betternet tidak sepenuhnya jelas tentang dasar pembalakannya, tetapi mereka menyimpan hak untuk berkongsi data anda, sekiranya: “Maklumat peribadi anda mungkin tersedia kepada penyedia kandungan pihak ketiga.” Akhirnya, ia mempunyai pelayan di hanya 10 negara, jadi itu tidak’t adil untuk mengharapkan kelajuan yang baik apabila anda’semula salah satu daripada 38 + juta pengguna.

3. VPN Opera

Walaupun kita tiada apa-apa terhadap pelayar web alternatif ini, ia’s yang dipanggil “VPN” jauh dari perkhidmatan yang berkualiti. Sebagai permulaan, ia’s bukan VPN tetapi proksi semata-mata yang hanya melindungi lalu lintas penyemak imbas anda, dan bukannya keseluruhan sambungan internet.

Bahagian terburuk ialah Opera’miliknya, iaitu Golden Brick Capital, sebuah konsortium Cina, jadi tidak’tidak mengharapkan privasi anda menjadi kebimbangan utama mereka. Sebagai bukti ini, VPN Opera mengumpul nama, e-mel, IP, dan lokasi anda, antara lain maklumat peribadi. Dan jika anda mahu bertanya tentang Opera itu, anda boleh melakukannya melalui e-mel di sana’s tidak ada sembang langsung dan ada yang menang’t menjadi apa-apa yang serupa dengan seseorang dalam masa terdekat.

Menggunakan VPN percuma di Hong Kong

Di sana’tidak ada perbincangan tentang bahaya menggunakan perkhidmatan VPN Cina. Tetapi seperti contoh di atas menunjukkan, VPN dari negara lain mungkin juga lebih seperti malware daripada alat keselamatan. Itu’terutamanya kes dengan VPN percuma, yang biasanya mendapat keuntungan dengan menjual data pengguna, memaparkan iklan yang disasarkan, atau cryptocurrency perlombongan.

Setelah mengatakan itu, terdapat beberapa VPN percuma yang layak untuk dipilih oleh Hong Kong. Satu ialah ProtonVPN. Ia tidak mempunyai had lebar jalur dan membolehkan tiga negara menyambung. Berlebihan melarang jalur lebar anda, tetapi 10 GB sebulan’t yang buruk jika anda’tidak masuk ke dalam torrenting dan HD streaming. Akhir sekali, TunnelBear mempunyai batasan bulanan 500 MB yang ketat tetapi dilengkapi dengan dasar privasi yang boleh dipercayai dan kelajuan pantas.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2