VPN Terbaik untuk Roku pada tahun 2020


Sebelum anda memasang peranti Roku dan mula meneroka apa yang ditawarkannya, ia’sungguh berhati-hati untuk menambah VPN. VPN yang berkualiti boleh membenarkan pengguna Roku mengakses kandungan yang mungkin dibatasi. Contohnya, anda sepatutnya dapat bekerja di sekitar penyekatan geo yang digunakan oleh Netflix.

Sama pentingnya, VPN membenarkan pengguna Roku melindungi diri mereka daripada pemegang hak cipta dan penguatkuasaan undang-undang. Jika anda memilih untuk menstrim kandungan seperti sukan langsung atau filem, VPN akan menyembunyikan identiti anda, menjadikannya lebih sukar untuk menjejaki aktiviti anda.

Akhirnya, VPN dapat membantu mengalahkan penyusunan ISP. Ini boleh dilakukan jika penyedia internet anda mengesan penggunaan bandwidth yang berlebihan. Tetapi VPN menjadikannya sangat sukar untuk menganalisis tabiat data anda. VPN mana yang terbaik, walaupun? Itu’apa yang kita’kembali ke sini untuk mengetahui.

Tiada masa untuk membaca? Berikut adalah VPN terbaik kami:

#PROVIDERMINIMUM PRICEMIN. PRICE1. NordVPN1.NordVPN ‣ $ 3.492. ExpressVPN2.ExpressVPN ‣ $ 8.323. CyberGhost3.CyberGhost ‣ $ 2.754. Surfshark VPN4.Surfshark VPN ‣ $ 1,995. VyprVPN5.VyprVPN ‣ $ 2.5

1. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN NordVPN Kedudukan VPNpro NordVPN: 9.6 / 10

Dianggap sebagai VPN paling selamat, NordVPN akan memastikan anda’selamat dan bersuara semasa menggunakan Roku untuk mengalirkan sebarang jenis kandungan. Ia’s bebas bocor, dengan dasar tiada log dan ciri keselamatan terkemuka. Semasa meletakkan privasi dan tanpa nama di hadapan harus mengambil tol pada sambungan anda, NordVPN masih berjaya menawarkan kelajuan hebat di seluruh 5500+ pelayan di 58 negara.

NordVPN mempunyai sembang 24/7 secara langsung dan hebat untuk platform streaming Netflix dan lain-lain. Dan kini datang bahagian terbaik - perkhidmatan # 1 peringkat ini mempunyai beberapa pelan harga yang hebat, bermula pada $ 3.49 / bulan. Kesemua mereka datang dengan jaminan wang balik 30 hari.

2. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN ExpressVPN Kedudukan VPNpro ExpressVPN: 9.3 / 10

ExpressVPN mempunyai salah satu rangkaian yang paling luas, meliputi 90+ ​​negara. Ia juga menyediakan keselamatan yang sangat baik dan sembang 24 jam secara langsung untuk pelanggannya. Ketika membongkar kunci laman web geo-restricted, ExpressVPN melewati semua ujian dengan warna terbang.

Di sana’sungguh tiada sebab mengapa anda tidak perlu’t memilih perkhidmatan ini - kecuali satu. Dan itu’harga agak curam yang bermula pada $ 8.32 / bulan. Walaupun ExpressVPN tidak’t mempunyai percubaan percuma, anda masih mendapat jaminan wang balik 30 hari.

3. CyberGhost

Logo perkhidmatan CyberGhost Lawati CyberGhost CyberGhost Kedudukan VPNpro CyberGhost: 9.1 / 10

Walaupun CyberGhost ditangkap dalam beberapa skandal sebelum ini, mereka sepatutnya’Tidak mengganggu anda melainkan anda’lagi bekerja dengan beberapa maklumat yang sensitif. Pada masa kini, pembekal ini dilihat sebagai menawarkan keselamatan yang baik (tiada kebocoran), senarai pelayan yang hebat (6200+ pelayan di 90+ ​​negara), dan kelajuan yang mencukupi. Ia juga menyahsekat Netflix dan kandungan geo-terhad lain, tetapi hasilnya mungkin tidak konsisten.

CyberGhost mempunyai sembang langsung 24/7 yang berguna dan asas pengetahuan yang baik. Harga terbaiknya ($ 2.75 / bulan) adalah kompetitif, terutamanya apabila anda menganggap 7 sambungan serentak yang dibenarkan dan jaminan wang balik 45 hari yang berpanjangan.

4. Surfshark VPN

Logo perkhidmatan Surfshark VPN Lawati Surfshark Surfshark VPN Surfshark VPN VPNpro rating: 9.0 / 10

Surfshark VPN mempunyai beberapa kelajuan terbaik dan keupayaan membuka kunci di pasaran. Walaupun senarai pelayannya kurang menarik daripada beberapa yang lain dalam senarai ini yang ditawarkan (9.4+ pelayan di 9.4+ negara), Surfshark boleh bertahan di sana dengan hebat industri.

Tambahan pula, ia’s VPN paling murah di pasaran pada 1.99 / bulan (pelan 2 tahun) dan datang dengan sambungan tanpa had setiap langganan. Pengguna Roku boleh melakukan lebih buruk daripada Surfshark untuk pengalaman streaming mereka.

5. VyprVPN

Logo perkhidmatan VyprVPN Lawati VyprVPN VyprVPN Kedudukan VPNpro VyprVPN: 8.3 / 10

VyprVPN adalah sangat selamat untuk digunakan, mempunyai dasar tanpa log yang diaudit, perlindungan IP, dan 700 + pelayan sendiri yang tersebar di semua benua menyelamatkan Antartika. VyprVPN’kelajuan sungguh sememangnya boleh menjadi lebih baik, tetapi masih dapat mengunci blok platform penayangan yang paling popular.

Sembang langsung 24/7 mereka secara langsung memberi maklumat, seperti asas pengetahuan mereka. Berbeza dengan pembekal premium yang paling, VyprVPN mendakwa menawarkan percubaan percuma selama 3 hari, tetapi sebenarnya, ia’s salah satu daripada jaminan wang paling pendek di seluruh industri. Oleh itu, anda perlu bersedia untuk mendepositkan $ 2.5 untuk mencuba perkhidmatan ini pada 3 peranti sekaligus.

Elemen utama Roku VPN yang hebat

Unsur kunci Roku

Biarkan’s menjaga perkara yang mudah: VPN yang baik untuk Roku perlu cepat, selamat, terjangkau, dan serasi dengan kotak dan peranti Roku. Tidak banyak VPN semak kesemua kotak itu, dan boleh sukar difahami mana yang menawarkan ciri-ciri yang diperlukan Roku, jadi biarkan’kesepakatan dengan mereka pada gilirannya.

1. Kelajuan

Kelajuan VPN isn’t sentiasa mudah untuk diukur sehingga anda benar-benar melihat perkhidmatan dalam tindakan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa faktor yang biasanya menambah sehingga kelajuan sambungan super cepat.

Pertama, cari VPN dengan sejumlah besar pelayan. Semakin banyak pelayan ada, semakin besar kemungkinan anda menemukan seseorang yang menawarkan kecepatan cepat cepat.

Malangnya, ini isn’t sentiasa kes itu. Sesetengah VPN melaporkan liputan pelayan luas tetapi menawarkan kelajuan yang mengecewakan. Jadi semak perbandingan perbandingan dan ulasan sebelum memuat turun apa-apa. Dan cari VPN yang mengekalkan pelayan mereka sendiri, bukannya menyewa kapasiti dari pihak ketiga.

2. Keupayaan untuk mengalahkan geo-blocking

Geoblocking

Faktor kedua berkaitan dengan kelajuan. Secara umumnya, VPN dengan nombor pelayan besar adalah pertaruhan yang lebih baik untuk pengguna yang ingin memaksimumkan kandungan yang tersedia di Netflix atau platform lain.

Sebaik-baiknya, Roku VPN yang baik akan mempunyai pelayan di semua pasaran hiburan utama, membiarkan anda memilih dan memilih wilayah sehingga anda mendapati pilihan kandungan yang anda suka rupa.

Tetapi sekali lagi, ini bukan’t semudah ia kelihatan. Sedikit VPN mempunyai rekod sempurna ketika mengakses Netflix - dan bahkan rangkaian pelayan yang besar dapat gagal. Jadi semak semula dengan pembekal anda bahawa ia menjamin akses sebelum anda mendaftar - atau gunakan percubaan percuma untuk menguji air untuk diri sendiri.

3. Perlindungan kebocoran IP yang sangat baik

Kebocoran IP adalah faktor lain yang memberi kesan kepada geo-blocking. Sekiranya maklumat VPN anda kebocoran tentang identiti anda di mana-mana peringkat, ia akan menjadi kurang efektif untuk mengakses platform streaming. Dan sekali lagi, VPN berbeza-beza secara dramatik ketika datang ke kebocoran IP.

Satu cara untuk menguji ini untuk diri sendiri adalah dengan mencuba VPN’percubaan percuma (kebanyakan mempunyai mereka). Bila kamu’telah melepaskan pelanggan, anda harus dapat memeriksa sama ada alamat IP anda telah disalurkan dengan selamat dengan pemeriksa IP ini.

Sekiranya pemeriksa IP tidak’t menunjukkan bahawa lokasi anda telah berubah, berpindah ke VPN yang berbeza. Pembekal yang bereputasi akan memastikan bahawa walaupun kebocoran blok versi bebas mereka - tetapi banyak yang tidak’t.

4. Keselamatan dan privasi

Ini jelas salah satu pertimbangan yang paling penting untuk pengguna Roku. Jika anda berhasrat menggunakan sumber-sumber kandungan bukan mainstream, anda mesti memilih VPN dengan penyulitan ironclad. Don’t memotong sudut di sini. Mengekalkan aktiviti penstriman anda sememangnya penting dalam dunia penguatkuasaan hak cipta yang agresif.

Peserta Roku VPN yang terbaik akan menawarkan penyulitan AES 256-bit. Jadi cari itu sebagai langkah pertama. Tetapi mereka perlu melangkaui penyulitan. Cari protokol OpenVPN atau IKEv2 (yang sebenarnya mungkin berfungsi dengan lebih baik untuk peranti Roku yang berasaskan Android).

Dan pergi untuk penyedia yang menawarkan “Membunuh suis.” Alat ini memotong strim anda jika VPN gagal, menyediakan failsafe yang boleh menjadi perbezaan di antara pengesanan dan stres tanpa strim.

Akhir sekali, kami akan sentiasa mengesyorkan memilih VPN dengan dasar tanpa pembatalan yang ketat. Setiap VPN akan mempunyai dasar privasi di suatu tempat di laman webnya. Bacalah ini sebelum membayar apa-apa, dan pastikan bahawa VPN isn’t log data untuk penguatkuasaan undang-undang atau untuk menjual kepada pihak ketiga.

Anda’d akan terkejut dengan berapa banyak pembekal berusaha untuk mengewangkan pelanggan mereka’ data. Jadi jangan’t terperangkap.

5. Pilih VPN mesra Roku

Tidak semua VPN disesuaikan dengan baik untuk menggunakan peranti Roku. Jika anda memilih salah satu itu, ia boleh membuat VPN anda untuk Roku banyak, lebih mudah.

Malangnya, peranti Roku sendiri tidak’t datang dengan keupayaan VPN asli, jadi proses persediaan tidak’t semudah itu. Di sini’s garis asas bagaimana untuk melakukannya.

  1. Sediakan penghala maya pada komputer riba atau desktop dalam lingkungan peranti Roku. Tutorial ini dari ExpressVPN adalah buku primer yang baik tentang cara melakukan ini.
  2. Pasang klien VPN pada penghala maya baru anda.
  3. Buat akaun AS di laman web Roku (jika anda berhasrat untuk mengakses perkhidmatan streaming Amerika).
  4. Tetapkan kotak Roku anda untuk mencari rangkaian Tanpa Wayar anda, dan kemudian VPN, yang sepatutnya dijumpai pada rangkaian itu.
  5. Gunakan menu rangkaian Roku untuk log masuk ke VPN pada penghala maya anda.

Seperti yang anda lihat, terdapat banyak peringkat dalam proses itu, dan peranti yang berbeza untuk VPN untuk mengendalikan. Ini menjadikannya penting untuk memilih VPN yang diketahui berurusan dengan persediaan Roku dengan baik. Apa-apa sahaja dari senarai di bawah ini patut dilakukan dengan baik.

6. Harga dan prestasi baki

Akhirnya, kita perlu mencari VPN untuk Roku yang memenuhi syarat kita’telah bercakap tentang (kelajuan, privasi, keserasian) tetapi melakukannya dengan harga yang berpatutan.

Satu pertimbangan di sini adalah sama ada anda mahukan Roku VPN yang berdedikasi atau yang mengendalikan telefon pintar, komputer riba, dan mana-mana peranti lain di rumah anda. Jika ya, bayar lebih banyak untuk langganan VPN berbilang peranti masuk akal.

Jika tidak, banyak VPN di senarai di atas menawarkan nilai yang sangat baik. Kebanyakan juga menawarkan tempoh percubaan percuma sebanyak 30-45 hari. Oleh itu, anda boleh mencubanya selama sebulan atau lebih, sebelum membuat keputusan muktamad, dan kami akan mengesyorkan anda berbuat demikian.

Walau bagaimanapun, apa sahaja yang anda lakukan, jangan’t korban keselamatan untuk harga. VPN Roku yang baik adalah VPN yang selamat, cepat, dan boleh dipercayai, bukan yang termurah di sekelilingnya.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 74