VPN terbaik untuk perbankan dalam talian pada tahun 2020


Perbankan dalam talian telah merevolusikan cara kita menangani transaksi kewangan. Hari-hari ini, hampir setiap bank yang bereputasi menawarkan portal dalam talian tersuai yang memberi anda gambaran mendalam pada akaun anda. Sama seperti yang anda harapkan, perbankan dalam talian dibina atas langkah-langkah keselamatan yang ketat. Walau bagaimanapun, memandangkan sifat sensitif perbankan, masuk akal untuk menambah lapisan perlindungan.

Ini adalah tepat di mana VPN (Rangkaian Peribadi Maya) dimainkan. Perkhidmatan ini mempunyai kuasa untuk memastikan sambungan dalam talian anda dan membolehkan protokol keselamatan termaju, tidak kira di mana anda berada.

Di sini’s yang kami harapkan dari VPN terbaik untuk perbankan dalam talian:

 • Banyak Pelayan: dengan menawarkan sebilangan besar pelayan, VPN boleh menjadi tuan rumah lebih ramai pengguna sambil mengekalkan prestasi tinggi.
 • Penyulitan kuat: kami’Kembali bercakap mengenai VPN terbaik untuk perbankan dalam talian, yang menjadikan penyulitan kuat penting.
 • Protokol VPN kalis peluru: akhirnya, setiap VPN dilengkapi dengan banyak protokol VPN yang memastikan perlindungan terbaik.

Jadi, inilah 5 VPN terbaik untuk perbankan dalam talian.

Tiada masa untuk membaca? Berikut adalah VPN terbaik kami:

#PROVIDERMINIMUM PRICEMIN. PRICE1. NordVPN1.NordVPN ‣ $ 3.492. Surfshark VPN2.Surfshark VPN ‣ $ 1.993. ExpressVPN3.ExpressVPN ‣ $ 8.324. PrivateVPN4.PrivateVPN ‣ $ 3.825. VyprVPN5.VyprVPN ‣ $ 2.5

1. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

Anda sering boleh melihat NordVPN dipaparkan dalam senarai VPN dengan bilangan pelayan tertinggi. Itu’s kerana rangkaian pelayan yang semakin berkembang mengira 5500+ unit sekarang. Ini menjadikannya pilihan yang tepat untuk pelancong yang kerap.

Selain dari set ciri standard, NordVPN juga mempunyai keupayaan untuk mengarahkan data Web anda melalui dua pelayan. Ini bermakna penyulitan berganda, memadam sebarang kesan jejak dalam talian anda. Dari segi penyulitan, ia menggunakan AES-256 dan banyak protokol VPN - dan ia tidak’t mengumpul sebarang data peribadi anda.

2. Surfshark VPN

Logo perkhidmatan Surfshark VPN Lawati Surfshark

Pembekal baru pada adegan VPN, Surfshark VPN sudah menjadi pilihan yang sangat padu ketika datang ke bidang sensitif seperti perbankan dalam talian. Rangkaian ini menawarkan 1000+ pelayan di 60+ negara dengan mudah menggunakan aplikasi untuk sambungan Windows, Mac, iOS, Android, Linux ditambah Chrome dan Firefox. Ini bermakna walaupun di Wi-Fi awam ia’s mudah untuk melindungi sambungan anda.

Perkhidmatan itu tidak’t kompromi pada keperluan teknikal dengan penyulitan AES-256, penapis malware hujung ke hujung, dan suis bunuh untuk melindungi anda jika sambungan anda jatuh. Surfshark juga mempunyai DNS peribadi sendiri pada setiap pelayan untuk mengurangkan kemungkinan orang lain mengintip aktiviti anda. Jika anda ingin melindungi dompet Bitcoin atau melindungi transaksi bank anda, anda boleh bergantung pada Surfshark.

3. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN Lawati ExpressVPN

Percayalah apabila kami mengatakan bahawa ExpressVPN berhak mendapat tempat dalam senarai VPN terbaik untuk perbankan. Ini adalah VPN yang sangat bereputasi yang tinggi di seluruh papan.

Dengan lebih daripada 3000 pelayan ditawarkan dan ciri-ciri keselamatan mewah, perkhidmatan ini mudah di antara VPN terbaik untuk perbankan dalam talian. Ia’s dikuasakan oleh penyulitan AES 256-bit, dilengkapi dengan OpenVPN dan pelbagai protokol lain. Anda boleh menggunakannya di banyak platform, jadi anda’semula dilindungi di rumah anda dan juga di mana sahaja. Akhirnya, ExpressVPN mempunyai reputasi cemerlang untuk menawarkan sokongan pelanggan yang mesra dan tepat pada masanya.

4. PrivateVPN

Logo perkhidmatan PrivateVPN Lawati PrivateVPN

PrivateVPN berasal dari Sweden dan merupakan salah satu VPN paling mesra pengguna sekarang. Apa’s sering memuji tentang perkara ini adalah ketelusan dan kehebatannya yang lengkap terhadap geo-blocking.

Mempunyai pelayan selamat di dekat 8.5 negara di seluruh dunia, di sana’s banyak ditawarkan di sini. Anda bebas menggunakan mana-mana daripada mereka, seberapa banyak yang anda mahu, semua sambil berpegang pada tahap penyulitan tertinggi. Dengan satu klik pada butang, anda boleh mendapatkan hotspot Wi-Fi awam dan menghalang sesiapa daripada menjejaki apa yang anda lakukan dalam talian. Antara ciri-ciri lain, PrivateVPN juga hebat untuk mengutuk dan menawarkan kelajuan hebat.

5. VyprVPN

Logo perkhidmatan VyprVPN Lawati VyprVPN

Datang dari Switzerland, VyprVPN dikuasai oleh protokol proprietari yang dinamakan “Bunglon.” Ia’s percaya bahawa protokol ini lebih selamat daripada apa yang majoritinya hari ini’bank yang ditawarkan kepada pelanggan mereka. Dengan kata lain, lupakan sesiapa yang mengambil kesempatan daripada data anda.

Dengan banyak pelayan di papan, anda boleh menggunakan VyprVPN untuk mengaksesnya dari mana-mana peranti. VPN ini dilengkapi dengan UI yang sangat digilap, sesuai untuk pemula dan pengguna yang lebih maju sama. Dan mari’tidak lupa bahawa anda boleh mengandalkan kelajuan yang menyala - terbukti dengan banyak ujian bebas.

Risiko keselamatan yang berkaitan dengan perbankan dalam talian

Sebagaimana berguna, perbankan dalam talian juga dilengkapi dengan beberapa isu keselamatan. Ini terutamanya terpakai kepada mereka yang tidak’t mengambil langkah berjaga-jaga ketika mengakses akaun bank mereka dalam talian. Biarkan’s menjelaskan dengan lebih jelas dengan menggambarkan beberapa contoh.

 • Apabila menyambung ke Web dari rumah anda, anda’menggunakan rangkaian yang selamat (jika ia’Sudah terlindungi kata laluan kata laluan, tentu saja). Ini bermakna anda’sekali lagi satu-satunya yang menggunakan sambungan Web anda, yang merupakan keperluan penting untuk mengakses perkhidmatan perbankan dalam talian. Ancaman terbesar dari sudut pandangan ini ialah kehadiran virus yang mungkin (yang boleh merampas data anda).
 • Apabila mengakses Web dari wifi awam atau melalui telefon pintar anda, anda’sebenarnya menggunakan rangkaian yang sangat lemah. Peretas boleh memintas data anda dengan mudah, mencuri kelayakan anda, memuat maklumat kewangan, dan membahayakan anda dengan lebih banyak cara daripada satu.

Seperti yang anda dapat lihat, kami memerlukan penyelesaian yang dapat menjamin sebarang sambungan Web, tidak kira peranti mana yang anda gunakan. Anda juga mahukan kebebasan mutlak untuk menyambung ke Web dari mana-mana tempat. Seperti yang anda boleh bayangkan - ini adalah tepat apa yang VPN dirancang untuk dilakukan.

Mengapa anda memerlukan VPN untuk perbankan dalam talian??

VPN adalah aplikasi yang mesra pengguna dan mudah, serasi dengan komputer, telefon pintar, tablet, dan banyak lagi. Dengan menggunakannya, anda boleh mewujudkan sambungan Web yang sangat selamat, menghalang sesiapa daripada membaca atau mencuri data anda.

Di sini’s bagaimana VPN berfungsi:

 1. Selepas melancarkan VPN, anda’anda akan dapat memilih pelayan VPN yang selamat. Mengklik pada satu akan menyambung anda ke pelayan itu;
 2. Setelah sambungan ditubuhkan, semua data anda akan segera disulitkan. Dengan kata lain, ia tersembunyi dari orang lain di Web. Dan juga, walaupun seseorang berjaya mencuri data anda (yang sangat tidak mungkin berlaku), mereka menang’t dapat membuka atau membaca fail tunggal (kerana ia’s yang dienkripsikan, atau yang berbeza berkata - bergegas).
 3. Sekarang, anda boleh berasa bebas untuk mengakses akaun perbankan dalam talian anda. Sebarang maklumat yang anda hantar dan terima tersembunyi semasa sesi sedang dijalankan.
 4. Itu’s! Perbankan dalam talian adalah hanya satu daripada banyak kes-kes penggunaan VPN. Anda boleh menggunakannya setiap kali anda menyambung ke Web untuk mengamankan sambungan anda dan menyimpan malware, penggodam, dan ancaman lain yang berbahaya di teluk.

Adakah selamat menggunakan VPN percuma untuk perbankan dalam talian?

Sebelum membuat cadangan kami, kami mempunyai sesuatu yang penting untuk memberitahu anda. Kami sangat mengesyorkan untuk mengelakkan VPN percuma! Ini mungkin bukan sahaja memberi anda peluang untuk menggodam percubaan, tetapi mereka boleh memanfaatkan data peribadi anda.

Secara umumnya, VPN percuma dikaitkan dengan agensi pemasaran. Mereka sama ada melayani iklan atau sengaja mengumpulkan data anda untuk membolehkan rakan kongsi mereka untuk mengumpulkan wawasan yang berharga. Juga, ini boleh’t dibandingkan dengan VPN komersial dari segi penyulitan dan protokol VPN. Dan yang paling penting - kesemuanya datang dengan batasan yang teruk dari segi lebar jalur dan prestasi.

Apa lagi yang boleh anda lakukan? Petua tambahan & helah

Sebelum kami membiarkan anda pergi, kami’d suka berkongsi tips berharga tentang penggunaan perbankan dalam talian secara selamat. Mengambil kesempatan daripada VPN untuk perbankan adalah langkah pertama, tetapi di sana’s lebih anda perlu tahu.

 • Pastikan anda berpegang pada laman web yang bermula dengan “HTTPS.” Setiap sistem perbankan dalam talian harus menyokong protokol ini, yang bermaksud bahawa ia menyulitkan data anda. Sudah tentu, menggunakan VPN di samping masih lebih baik.
 • Datang dengan kata laluan yang kuat. Don’t membuat kesilapan dengan menggunakan kata laluan yang sama di semua akaun anda. Jika anda boleh’T mempunyai sesuatu yang unik, terdapat banyak pengurus kata laluan yang mampu’akan buat kerja untuk awak.
 • Gunakan perisian antivirus pada komputer anda. Walaupun VPN akan menghalang percubaan penggodaman, ia’s perlu untuk menggunakan antivirus untuk menghapus sebarang fail, aplikasi, atau skrip yang berniat jahat. Malah, pilihan percuma akan dikenakan.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 85