TunnelBear för torrenting


TunnelBear är en av Kanada’s ledande VPN-leverantörer. Faktum är att det’är en av de största VPN-perioden. TunnelBear, som ägs av säkerhetsgiganten McAfee, erbjuder en pålitlig, tillgänglig VPN-tjänst på alla större plattformar. Men kan du använda TunnelBear för strömning?

Varning!

Att spåra utan VPN är problem

Även om torrenting är lagligt i de flesta länder, är det inte att ladda ner upphovsrättsskyddat innehåll. Don’t fångas med att göra det - använd ett VPN!

Skaffa TunnelBear nu ▸

Stödjer TunnelBear torrenting?

där’det är en bra anledning till att TunnelBear inte gör det’Jag stöder officiellt torrenting. Kanada har varit ganska ökänt för att ha varit fientligt mot P2P-nedladdning tidigare. 2015 passerade regeringen en ny flotta av lagar specifikt inriktade på olagliga nedladdningar.

Därefter var ISP: er skyldiga enligt lag att skicka brev till användare som fångas och laddade ner upphovsrättsskyddat material. Men domstolarna inte’t fick nya befogenheter att skicka torrenters till fängelse och innehavarna av upphovsrätten var inte’t har faktiskt fått nya sätt att stämma gärningsmän.

Men det var en annan otäck överraskning bland lagarna från 2015. De också krävde att VPN: er och ISP: er förvarar loggar, vilket skulle “tillåta identiteten på den person till vilken den elektroniska platsen tillhör att fastställas”. Detta ledde till att vissa VPN drog ut från Kanada för en säkrare plats, och de som återstår (som TunnelBear) är under press för att följa de nya lagarna.

Hur är TunnelBear torrenting policy?

Med tanke på den rättsliga kontexten kan du anta att TunnelBear helt skulle förbjuda P2P-nedladdningar på dess servrar.

När du besöker webbplatsen TunnelBear vann du’t hittar någon omnämning av torrents eller peer to peer nedladdning var som helst

den’det är tydligt att detta inte är’t en VPN som vill marknadsföra torrentnedladdningar, och det det är n’t optimerad för detta ändamål.

Avsaknaden av torrenting på VPN’webbplatsen är inte’t en olycka. När internetlagarna som diskuterats tidigare antogs beslutade TunnelBear att blockera användarnas åtkomst till P2P-nedladdningar. Det är, istället för att logga ut torrenter och gå emot deras kärnvärden, beslutade TunnelBear att blockera kvasi-juridisk verksamhet och fokusera på att tillhandahålla en snabb, lätt VPN för andra onlineändamål.

Men de kan ha lämnat dörren öppen för att tillåta P2P-nedladdningar i framtiden. Fram till 2017 innehöll webbplatsen TunnelBear en artikel som tydligt citerade klagomål från innehållsleverantörer och förklarade VPN’s inställning till användarnas integritet. Emellertid har den artikeln tagits bort, och du’Jag kämpar för att hitta en förklaring av TunnelBear’s position på torrenter.

Detta kan betyda att VPN försöker locka användare som vill strömma men inte känner till TunnelBear’s blockeringsmetoder. Eller så kan det betyda att VPN överväger sin strategi. Vi’Jag måste vänta och se var händelserna leder. Men för tillfället är TunnelBear för torrenting inte’t ett alternativ - åtminstone officiellt.

Har någon laddat ner torrenter med TunnelBear?

tunnelbear för torrenting

Medan TunnelBear verkar vara fientlig mot torrenting och gör det verkligen inte’Det går inte att tappa P2P-nedladdning, det finns bevis för att torrentrar kan dela filer likadant. Så VPN’s Bittorrent barriär kan vara mer av en “mjukt block”, istället för ett direkt förbud.

Vissa användare har föreslagit att VPN har flyttat från en hårdare position på torrent till en mer tolerant position. Men om de har det, har TunnelBear inte meddelat förändringarna offentligt. Och de är’återspeglas i företaget’s sekretesspolicy, som fortsätter att ignorera nedladdning av P2P helt.

Om du är en TunnelBear-användare och tycker att torrenting är möjligt kan det vara värt att ompröva din leverantör tills dess sekretesspolicy innehåller mer information.

Hur säker är TunnelBear för strömning?

Låta’antar att TunnelBear beslutar att tillåta strömning i framtiden. Finns det några bevis för att VPN kan lagra information om vad du laddar ner och tillhandahålla detta till brottsbekämpning om så begärs?

I sin integritetspolicy anger VPN att den inte samlar in följande data alls (utan undantag):

 • IP-adresser som besöker deras webbplats
 • IP-adresser vid serviceanslutning
 • DNS-frågor när du är ansluten
 • All information om applikationer, tjänster eller webbplatser som våra användare använder när de är anslutna till deras tjänst

Detta är lugnande. Det antyder att TunnelBear spelar ingen’t samla in typen av djupgående personuppgifter som kan användas för att spåra specifika torrentnedladdningar.

Företaget är tydligt om att tillhandahålla “personlig information” vid mottagande av en stämning eller giltig garanti. Men vad innehåller dessa personuppgifter, och kan de länka dig till torrentaktivitet?

Personuppgifter enligt TunnelBear

I grund och botten TunnelBear’Definitionen av personuppgifter är ganska bred och kan säkert hjälpa brottsbekämpande personal eller juridiska forskare att bygga en profil för en individ’s online-aktiviteter. Det innehåller information som:

 • Mejladresser
 • Twitter-ID (om det levereras)
 • Detaljer om längden på TunnelBear-paket
 • Betalningsinformation, inklusive namnet på kreditkort som används för att köpa prenumerationer, datum för eventuella betalningar och de sista fyra numren på kortet
 • Operativ system
 • Total dataanvändning per månad
 • Interaktioner med kundsupport (så tänk två gånger på att fråga om torrenting)

Den informationen kan lätt identifiera dig som TunnelBear-användare. Men kan det avslöja dina strömmande aktiviteter? Antagligen inte. Som VPN betonar “Vi kan inte avslöja information om applikationer, tjänster eller webbplatser som våra användare konsumerar när de är anslutna till våra tjänster” eftersom de helt enkelt inte gör det’t har det.

Ska vi ta TunnelBear till deras ord?

Tunnelbear för torrenting

Vänta dock en stund. Såg’t vi pratade tidigare om hur 2015 års lag krävde VPN för att hålla loggar över användaraktivitet? Om TunnelBear verkligen inte gör det’t innehålla information om vad användare gör när de är anslutna till deras VPN, hur kan de följa dessa regler?

När de passerade diskuterade tekniska kommentatorer om VPN: er faktiskt skulle omfattas av definitionen av a “medel för telekommunikation.” Det kan vara så att företag som TunnelBear har beslutat att de säkert kan vara värd för torrentrar (åtminstone inofficiellt) och att de’t öppen för åtal.

alternativt, TunnelBear kanske inte är helt ärlig om den information de har om vad användare laddar ner.

Sanningen är att det här är en fråga där vi bara inte gör det’Jag har en hel del information att lita på. Den rättsliga situationen i Kanada när det gäller nedladdning av VPN och P2P är en sådan röra att två saker kan vara sanna:

 • VPN kunde ha beslutat att ignorera reglerna mot torrent, medan de inte öppet marknadsförde sina tjänster som torrentvänliga
 • VPN kan logga in användare när de kommer åt torrentklienter i ett försök att följa lagarna och utesluta denna loggning från deras sekretesspolicy

Slutsats: don’t använda TunnelBear för att strömma

Sammanfattningsvis har TunnelBear ett antal nackdelar för torrentrar som gör det till ett nollvärde för P2P-nedladdning. Med VPN runt omkring som tillgodoser mer effektivt torrenters’ behöver det verkar klokare att leta efter ett annat sekretessverktyg. Men innan du gör det, kom ihåg två viktiga saker om VPN: er och torrenting:

 1. Installera en VPN gör inte’t låt din torrenting-programvara köra igenom den automatiskt. Du behöver en viss manuell konfiguration som enkelt kan göras enligt anvisningarna på tjänsten’s webbplats.
 2. Ingen VPN kan skydda dig mot dig själv. Därför bör du kolla kommentarerna vad användarna säger och skanna filerna med antivirusprogram.

Rekommenderade läsningar:

TunnelBear VPN Review

Bästa VPN: er för Torrenting

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 74 =

TunnelBear for torrenting


TunnelBear er en av Canada’s ledende VPN-leverandører. Faktisk det’er en av de største VPN-perioden. TunnelBear, som eies av sikkerhetsgiganten McAfee, tilbyr en pålitelig, tilgjengelig VPN-tjeneste på alle større plattformer. Men kan du bruke TunnelBear til torrenting?

Advarsel!

Torrenting uten VPN er problemer

Selv om torrenting er lovlig i de fleste land, er det ikke å laste ned opphavsrettsbeskyttet innhold. Don’Ikke bli fanget ved å gjøre det - bruk en VPN!

Få TunnelBear nå ▸

Støtter TunnelBear torrenting?

Der’det er en god grunn til at TunnelBear ikke gjør det’t offisielt støtte torrenting. Canada har vært ganske beryktet for å ha vært fiendtlig mot nedlasting av P2P i det siste. I 2015 passerte regjeringen en ny flåte av lover som spesifikt er rettet mot ulovlige nedlastinger.

Etter dette ble ISP-er pålagt ved lov å sende brev til brukere som ble lastet ned med copyright-beskyttet materiale. Men domstolene var det’t gitt nye krefter til å sende torrenters i fengsel, og opphavsrettshavere ble ikke’t har faktisk gitt nye måter å saksøke lovbrytere.

Imidlertid var det en annen stygg overraskelse blant lovene fra 2015. De også krevde at VPN-er og ISP-er førte logger, som ville “la identiteten til personen som den elektroniske lokasjonen tilhører bestemmes”. Dette førte til at noen VPN-er trakk seg ut av Canada for en tryggere beliggenhet, og de som er igjen (som TunnelBear) er under press for å overholde de nye lovene.

Hvordan er TunnelBear torrenting policy?

Gitt den juridiske konteksten, kan du anta at TunnelBear helt vil forby P2P-nedlastinger på serverne.

Når du besøker nettstedet TunnelBear, vant du’t finner noen omtale av torrents eller peer to peer nedlasting hvor som helst

Den’Det er klart at dette ikke er’t en VPN som ønsker å markedsføre torrent-nedlastinger, og det det er n’t optimalisert for dette formålet.

Fraværet av torrenting på VPN’nettstedet er ikke’t en ulykke. Da internettlovene som ble diskutert tidligere ble vedtatt, bestemte TunnelBear seg for å blokkere brukertilgang til P2P-nedlastinger. Det vil si at i stedet for å logge torrenter og gå mot deres kjerneverdier, bestemte TunnelBear seg for blokkere kvasi-juridiske aktiviteter og fokuser på å tilby en rask, lett VPN til andre online formål.

Men de kan ha forlatt døra for å tillate P2P-nedlastinger i fremtiden. Fram til 2017 bar TunnelBear-nettstedet en artikkel som tydelig siterte klager fra innholdsleverandører og forklarte VPN’s holdning til brukernes personvern. Imidlertid er den artikkelen tatt ned, og du’Jeg sliter med å finne en forklaring på TunnelBear’s plassering på torrenter.

Dette kan bety at VPN søker å tiltrekke brukere som vil torrent, men ikke er klar over TunnelBear’s blokkering praksis. Eller det kan bety at VPN vurderer sin strategi på nytt. Vi’Jeg må vente og se hvor hendelser fører. Men foreløpig er TunnelBear for torrenting isn’t et alternativ - i det minste offisielt.

Har noen lastet ned torrenter med TunnelBear?

tunnelbear for torrenting

Mens TunnelBear ser ut til å være fiendtlig mot torrenting og absolutt ikke gjør det’Det er bevis på at torrentere kan dele filer på samme måte for å imøtekomme nedlasting av P2P. Så VPN’s Bittorrent barriere kan være mer en “myk blokk”, i stedet for et direkte forbud.

Noen brukere har antydet at VPN har flyttet fra en tøffere posisjon på torrenting til en mer tolerant posisjon. Men hvis de har det, har ikke TunnelBear kunngjort endringene i offentligheten. Og de er det’gjenspeiles i selskapet’personvernregler, som fortsetter å ignorere nedlasting av P2P helt.

Hvis du er en TunnelBear-bruker og finner ut at torrenting er mulig, kan det være verdt å revidere leverandøren din inntil personvernreglene inneholder flere detaljer.

Hvor trygt er TunnelBear for torrenting?

La’antar at TunnelBear bestemmer seg for å tillate torrenting i fremtiden. Er det noen bevis for at VPN er i stand til å lagre data om det du laster ned og gi dette til rettshåndhevelse hvis du blir bedt om det?

I personvernreglene oppgir VPN at den ikke samler inn følgende data i det hele tatt (uten unntak):

 • IP-adresser som besøker nettstedet deres
 • IP-adresser ved tjenestetilkobling
 • DNS-spørringer mens du er tilkoblet
 • All informasjon om applikasjonene, tjenestene eller nettstedene våre brukere bruker når de er koblet til tjenesten deres

Dette er betryggende. Det antyder at TunnelBear doesn’t samle inn slags dyptgående personopplysninger som kan brukes til å spore spesifikke torrentnedlastinger.

Selskapet er tydelig på å tilby “personlig informasjon” ved mottak av stevning eller gyldig garanti. Men hva inneholder disse personopplysningene, og kan de knytte deg til torrenting aktivitet?

Personopplysninger i henhold til TunnelBear

I utgangspunktet TunnelBear’definisjonen av personopplysninger er ganske bred, og kan absolutt hjelpe personell eller juridiske forskere med å bygge en profil av et individ’s online aktiviteter. Det inkluderer informasjon som:

 • E-post adresse
 • Twitter-ID-er (hvis inkludert)
 • Detaljer om lengden på TunnelBear-pakker
 • Betalingsdetaljer, inkludert navnet på kredittkort som ble brukt til å kjøpe abonnement, datoen for eventuelle betalinger og de fire siste numrene på kortet
 • Operativsystem
 • Total databruk per måned
 • Interaksjoner med kundestøtte (så tenk to ganger på å spørre om torrenting)

Denne informasjonen kan lett identifisere deg som TunnelBear-bruker. Men kan det avmaske de torrenting aktivitetene dine? Sannsynligvis ikke. Som VPN understreker “Vi kan ikke avsløre informasjon om applikasjonene, tjenestene eller nettstedene våre brukere bruker når de er koblet til tjenestene våre” fordi de ganske enkelt ikke’t har det.

Bør vi ta TunnelBear på deres ord?

Tunnelbear for torrenting

Vent imidlertid et øyeblikk. Gjorde’t vi snakket tidligere om hvordan 2015-loven krevde VPN-er for å føre logger over brukeraktivitet? Hvis TunnelBear virkelig ikke gjør det’t inneholde informasjon om hva brukere gjør når de er koblet til VPN, hvordan kan de overholde disse forskriftene?

På det tidspunktet de ble vedtatt, debatterte teknisk kommentatorer om VPN-er faktisk ville falle inn under definisjonen av a “kommunikasjonsmidler.” Det kan være at selskaper som TunnelBear har bestemt seg for at de trygt kan være vertskap for torrentere (i det minste uoffisielt) og at de’t åpen for påtale.

Alternativt, TunnelBear er kanskje ikke helt ærlig om informasjonen de har om det brukerne laster ned.

Sannheten er at dette er et spørsmål hvor vi bare ikke’Jeg har mye informasjon å stole på. Den juridiske situasjonen i Canada når det gjelder nedlasting av VPN-er og P2P er en slik rot at to ting kan være sant:

 • VPN-er kunne ha bestemt seg for å ignorere anti-torrenting-regelverket, mens de ikke åpenlyst markedsførte tjenestene deres som torrentvennlige
 • VPN-er kan logge brukere når de får tilgang til torrent-klienter i et forsøk på å overholde lovene og ekskludere denne loggføringen fra personvernreglene

Konklusjon: don’t bruke TunnelBear for å torrentere

Oppsummert har TunnelBear en rekke ulemper for torrentere som gjør det til et problem uten nedlastning av P2P. Med VPN-er rundt som passer mer effektivt til torrentere’ behov, virker det klokere å se etter et annet personvernverktøy. Men før du gjør det, husk to viktige ting om VPN-er og torrenting:

 1. Å installere en VPN gjør det ikke’t la torrenting-programvaren din kjøre gjennom den automatisk. Du trenger litt manuell konfigurasjon som enkelt kan gjøres ved å følge instruksjonene på tjenesten’s nettsted.
 2. Ingen VPN kan beskytte deg mot deg selv. Derfor bør du sjekke kommentarfeltet hva brukerne sier og skanne filene med antivirusprogramvare.

Anbefalte leser:

TunnelBear VPN Review

Beste VPN-er for Torrenting

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 71