Adakah Turbo VPN menyimpan log?


Satu perkara yang anda akan dapati secara konsisten merentasi pelbagai VPN di pasaran adalah bahawa ramai yang mendakwa tidak mempunyai dasar pembalakan. Walau bagaimanapun, tidak semua mereka mempunyai dokumen Dasar Privasi yang menyokong tuntutan tersebut. Sering kali anda akan mendapati ketidakkonsistenan antara bahan promosi dan legal.

Turbo VPN juga mendakwa tidak mempunyai dasar pembalakan. Kami membuat keputusan untuk melihat lebih mendalam mengenai semua maklumat yang tersedia secara umum untuk memastikan ia dapat diteruskan.

Apa Turbo VPN Turbo

VPN Turbo kelihatan seperti VPN yang mengambil serius privasi. Apabila anda pergi ke laman web mereka, anda dapat melihat tuntutan yang setanding dengan yang dibuat oleh gergasi industri, seperti NordVPN.

Laman web VPN Turbo menyebut bagaimana anda boleh menggunakannya untuk melindungi daripada semua orang termasuk kerajaan. Mereka memberi jaminan bahawa anda mempunyai sambungan internet peribadi tetapi tidak masuk ke dalam butiran teknikal. Seluruh laman web sangat samar-samar, dan sukar untuk mencari maklumat mengenai keamanannya.

Melihat lebih mendalam pada VPN Turbo mendedahkan bahawa terdapat banyak lubang dalam keselamatan mereka. Biarkan’s lihat mengapa VPN Turbo mungkin bukan VPN yang betul jika anda ingin menyimpan aktiviti internet anda secara peribadi.

China adalah lokasi yang tidak baik untuk VPN

Penilaian awal kami Turbo VPN memberitahu kami salah satu kelemahan terbesarnya, hakikat bahawa China adalah tempat syarikat beroperasi. Ia agak jelas kepada sesiapa sahaja bahawa China bukan negara yang terkenal dengan privasinya. Sebenarnya, Great Firewall mereka adalah salah satu penapis internet terbaik di dunia.

Oleh kerana VPN Turbo adalah dari China, ia bukanlah satu asumsi yang jauh-jauh bahawa kerajaan China boleh memerintahkan mereka untuk mengintip sesiapa sahaja yang mereka suka. Walaupun kemungkinan kerajaan China ingin mengintip anda adalah minimum, hakikat bahawa Turbo VPN tidak mempunyai kawalan ke atas data mereka sendiri jika kerajaan cuba melangkah tidak kelihatan baik untuk dasar pembalakan mereka.

Sangat sukar untuk mencari Turbo VPN’Dasar Privasi s

Semasa kami meneliti dan menguji VPN, kami telah menemui banyak perkhidmatan yang mengerikan. Walau bagaimanapun, satu perkara yang walaupun penipu yang paling jelas lakukan adalah menyediakan pautan ke halaman Dasar Privasi mereka di tapak kaki laman web mereka.

Kami sangat penasaran apabila kami menyedari bahawa tiada pautan ke Dasar Privasi VPN Turbo di laman web mereka. Sesiapa sahaja boleh membuat tuntutan tidak log data anda di laman web mereka, tetapi Dasar Privasi adalah dokumen yang boleh digunakan dalam tuntutan sivil dan tidak mempunyai satu bukan pilihan.

Akhirnya, kami berjaya mencari Dasar Privasi. Dan mari’s hanya mengatakan bahawa Turbo VPN’amalan pembalakan tidak dapat dipersoalkan - mereka mempunyai alasan yang baik untuk menyembunyikan Dasar Privasi mereka.

Mengelak VPN Turbo’Dasar Privasi s

Sebaik sahaja kami berjaya mencari Dasar Privasi, kami mula memecahkannya untuk menjawab soalan yang membingungkan: “Adakah Turbo VPN menyimpan log?”

Pada dasarnya, terdapat sejumlah 3 cara penyedia VPN anda dapat menyimpan data anda. Salah seorang daripada mereka adalah melalui maklumat yang anda sediakan ketika mendaftar untuk perkhidmatan mereka. Satu lagi adalah melalui data yang dikumpulkan mengenai anda dari pelayar anda melalui penggunaan cookies. Yang terakhir (dan yang paling penting) ialah data yang dikumpulkan apabila anda sebenarnya disambungkan ke pelayan VPN mereka.

Pembalakan VPN Turbo semasa sesi

Apabila penyedia VPN log data anda tanpa memberitahu anda, Dasar Privasi mereka mungkin agak samar untuk menipu anda untuk mempercayai bahawa tiada data anda disimpan. Walaupun ia kelihatan seperti VPN Turbo tidak merekodkan laman web yang anda lawati, ia log satu ton data termasuk ISP dan alamat IP anda.

Di atas ini, terdapat klausa dalam Dasar Privasi mereka yang membolehkan mereka menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa jua tujuan yang mereka kehendaki. Apabila anda mendaftar untuk menggunakan perkhidmatan mereka, anda pada dasarnya bersetuju dengan ketetapan ini.

Data yang dikumpul melalui laman web mereka

Seperti yang telah kami nyatakan di atas, syarikat di sebalik Turbo VPN dibenarkan untuk menggunakan maklumat peribadi anda untuk apa jua tujuan yang mereka mahukan. Walaupun tidak ada cara untuk membuktikan hal ini, kami tidak akan terkejut jika VPN Turbo menjual maklumat anda kepada pengiklan sehingga menghasilkan pendapatan.

Adakah Turbo VPN menyimpan log untuk penguatkuasaan undang-undang?

Memandangkan fakta bahawa Turbo VPN berpangkalan di China, kami tidak terkejut sama sekali bahawa Turbo VPN tidak bersetuju untuk menyediakan seberapa banyak maklumat yang mereka dapat kepada pihak berkuasa.

Putusan

Secara keseluruhannya, Turbo VPN pasti banyak membuat data lebih banyak dari yang seharusnya. Walaupun ini bukan dasar penebangan terburuk yang kami lihat, Turbo VPN bukan VPN untuk anda jika anda menginginkan VPN yang benar-benar menjamin privasi anda.

Bacaan yang disyorkan

Kajian VPN Turbo

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 74