AirVPN Review

Mycket mer än ett hacktivistprojekt, AirVPN erbjuder en lättanpassad, effektiv VPN med solid säkerhet och bra funktionalitet för flödande fans.


Allt började 2010 när en konfederation av hackare beslutade att skapa ett verktyg för att främja internetfrihet. Med deltagande från Italien, USA och Mexiko förde gruppen en internationell smak till produkten som lanserades som AirVPN.

Från början har AirVPN leds av aktivister, inte entreprenörer, och det behåller uppdraget att öppna webben och skydda de under repressiva jurisdiktioner.

Numera har det expanderat från sitt ödmjuka ursprung och fungerar över 220 servrar i 19 länder och 3 kontinenter. Ändå fortsätter de att verka i en anda av öppenhet - vilket ger användare tillgång till realtidsserverövervakningsdata och andra innovativa funktioner. den’s blir ett projekt med flera plattformar, tillgängliga för Android- och iOS-enheter, liksom stationära datorer och populära routrar.

Så hur matchar det sina kommersiella rivaler? Läs vår AirVPN-recension för att ta reda på det.

Säkerhetsfunktioner

AirVPN erbjuder följande huvudsakliga säkerhetsfunktioner:

 • Det säkra OpenVPN-tunnelprotokollet
 • Tor integration
 • AES-256 datakryptering med 4096-bitars Diffie-Hellman-nycklar
 • Mycket anpassningsbar kill-switch
 • DNS- och IPv6-läckeskydd
 • Delad tunneling
 • Möjlighet att täcka OpenVPN-trafik från Deep Packet Inspection

Säkerhet är ett område där AirVPN kan lita på att ta en försiktig och välinformerad strategi. Till exempel undviker de att använda komprometterade protokoll som L2TP / IPSec eller PPTP. Istället de fungera endast via OpenVPN - vilket ses som guldstandarden för samtida VPN. Och som ni ser är AirVPN generellt rikt på säkerhetsfunktioner. I själva verket är detta en mer vattentät tjänst än vad som erbjuds av en överväldigande majoritet av VPN på marknaden idag.

Förvarar AirVPN loggar?

Svaret verkar vara “Nej.”

Så finns det några nackdelar med säkerhet att nämna i denna översyn? Inte många, som det visar sig. Vissa människor kan vara bekymrade över AirVPN är baserat i Italien, som är en del av 14 Eyes övervakningsalliansen. Även om detta inte är idealiskt verkar AirVPN: s sekretesspraxis i alla andra avseenden vara felfritt.

Till exempel gör de inte’Jag har till och med några tredjepartsspårare på sin webbplats. Även om det kanske inte verkar så mycket, är det faktiskt supersällligt även i ett integritetsmedvetet område som VPN. Vi vill att sekretessmeddelandet på den officiella webbplatsen ska vara mer detaljerat, men samtidigt kunde vi inte hitta något som tyder på att VPN gör mycket / någon loggning.

Hastighet och prestanda

Utifrån kampanjmaterialet från AirVPN verkar det som om tjänsten är mycket mer upptagen av säkerhet och integritet snarare än snabbhet. Låta’s se om det’återspeglas i siffrorna.

Server täckning

AirVPN har 220+ servrar spridda över 21 länder. Det där’är en solid serverlista som täcker de viktigaste regionerna i Europa, Nordamerika och Asien. Den officiella webbplatsen innehåller information om serverbelastning, med utgångspunkt från vilken vi säkert kan säga att servrarna vanligtvis ligger långt under maximal kapacitet.

Med det sagt är 21 länder inte’t mycket jämfört med några av de mer framträdande VPN-tjänsterna. Bland de regioner som drabbas av detta är Australien, Mellanöstern, Afrika och i mindre utsträckning Sydamerika.

Antalet servrar har inte’t har förändrats mycket under det senaste halva året och vanliga frågor antyder en möjlig orsak till att det kan vara stränga krav på servrar i AirVPN-nätverket. Med det sagt, vi’Låt oss gissa att det’är inte särskilt lönsamt på kort sikt för att driva en etisk VPN-tjänst.

Hastighetstester

När det gäller hastigheterna hade våra test anständiga resultat som inte är spektakulära. Först körde vi ett hastighetstest utan en VPN-anslutning:

bashastighet under airvpn-tester

 • Ladda ner: 228 Mbps
 • Ladda upp: 180 Mbps

Efteråt kopplade vi till flera olika serverplatser runt om i världen och körde hastighetstestet igen.

Frankfurt, Tyskland

airvpn hastighetstest frankfurt

 • Ladda ner: 72 Mbps (68% drop-off)
 • Ladda upp: 93 Mbps (48% drop-off)

London, Storbritannien

airvpn hastighetstest london

 • Ladda ner: 15 Mbps (93% drop-off)
 • Ladda upp: 7 Mbps (96% drop-off)

New York, USA

airvpn hastighetstest new york

 • Ladda ner: 37 Mbps (84% drop-off)
 • Ladda upp: 52 Mbps (71% drop-off)

Singapore, Singapore

airvpn hastighetstest singapore

 • Ladda ner: 38 Mbps (83% drop-off)
 • Ladda upp: 26 Mbps (86% drop-off)

Sammantaget AirVPN’s hastigheter är inte fruktansvärda, men där’s verkligen utrymme för förbättring här. Medan Mbps-siffrorna är acceptabla, är avdragsprocenten lite hög. Detta gäller särskilt för en närliggande plats som Storbritannien.

En sak att notera: om du ansluter till en närliggande AirVPN-server och arenor’t nöjd med hastigheten, prova andra på samma kontinent. Hastigheterna varierar på oförutsägbara sätt. den’är inte en stor kritik, men det komplicerar frågor för användare på startnivå.

Användarvänlighet och multiplatformsstöd

AirVPN-stödda plattformar

Ställa in AirVPN isn’Det är exakt en ork: surfa bara till AirVPN-webbplatsen och tryck på Hämta AirVPN-knapp.

AirVPN-klienten (kärleksfull betitlad Eddie) är tillgänglig på:

 • Windows
 • Linux
 • Mac OS
 • Android

Du kan dock använda AirVPN via annan programvara också. Det här sättet du’Jag kan njuta av tjänsten på:

 • iOS
 • ChromeOS
 • Routrar: DD-WRT, Tomato, AsusWRT, pfSense

Även om det inte är exakt svårt att använda, riktar Eddie säkert till avancerade användare mer än det riktar sig till nybörjare. Att öppna menyn Inställningar bör göra det mycket tydligt: ​​det finns så många inställningar att växla att nya användare troligen kommer att bli överväldigade.

airvpn avancerade inställningar

Med det sagt, att välja en server och ansluta borde vara tillräckligt enkelt för alla. Serverlistan visar till och med bekvämt latens och belastning för varje server.

airvpn väljer servermeny

den’s något svårare att installera AirVPN för iOS än för Android, PC eller Mac. Eddie är inte’t ett alternativ här och användare måste ställa in OpenVPN och konfigurera appen. All information och filer som behövs finns på webbplatsen.

Avblockering av Netflix och andra streamingplattformar

AirVPN fungerar riktigt bra med Netflix och har möjlighet att avblockera bibliotek i flera geografiska regioner. Tack vare det “dubbelhopp” Inställning av DNS-routing, AirVPN kan också hantera det relativt lilla urvalet av servrar.

airvpn netflix us stream

Vi såg bättre prestanda på Netflix när vi anslutit till West Coast AirVPN-servrar. Detta var oväntat, men andra europeiska användare kanske också skulle kunna dra nytta av det.

Om du’letar efter ett VPN för att avblockera BBC iPlayer, fortsätt dock titta. AirVPN lyckades inte blockera den brittiska strömningstjänsten oavsett hur hårt vi försökte.

P2P och torrenting

En av de mest attraktiva aspekterna av AirVPN är dess liberal inställning till torrenting. P2P-trafik är välkommen i nätverket och användare garanteras obegränsade nedladdningar. Så i teorin är att använda AirVPN för strömning ett utmärkt alternativ.

AirVPN är bra för strömning.

Tjänsten erbjuder också mer än tillräckligt med säkerhet och är funktionsrika. Tillgängligheten till saker som port vidarebefordran tillför mycket värde för torrenting. Vår enda reservation är att hastigheterna verkligen kan vara bättre.

Online-censur i Kina och på andra håll

AirVPN bör fungera i Kina

Nyckelfunktionen här är AirVPN’s förmåga att dirigera webbtrafik via TCP-port 443. Detta är den konventionella SSL-porten som används av säker webbdata, och genom att dirigera all din trafik genom Port 443 kan AirVPN skydda den effektivt från de flesta censuråtgärder.

Utöver förmågan att klättra i Great Firewall, är AirVPN definitivt säkert och borde ha rimligt bra hastigheter i Kina.

När det gäller andra länder där informationsfriheten är begränsad är AirVPN till och med ett bättre val än i Kina. Se bara till att du tittar på listan över länder där servrar är tillgängliga - om de finns’s ingenting nära din plats, hastigheterna kan vara dåliga.

Kundsupport

På grund av dess ibland tekniska karaktär och ett brett utbud av anpassningsalternativ, behöver AirVPN-användare ofta stöd, och du hoppas på utmärkt inom detta område. Bilden är blandad. Här’vad leverantören erbjuder:

 • forum
 • FAQ
 • Support biljetter

airvpn forum

Visst - FAQ är detaljerad och AirVPN-forum är en av de bästa platserna på hela webben för att lära dig om sekretessproblem och VPN-användning. När det gällde att få hjälp av personalen men vi fann det responstiderna var långsamma, och inställningen för AirVPN-representanter kunde ha varit varmare. den’är lätt att se hur nybörjare kan stängas av på detta sätt, även om deras frågor lätt besvaras.

Prissättning

Det finns 7 prisplaner:

AirVPN-prisplaner - VPNpro

 • Tre dagar: € 2
 • En månad: € 7
 • Tre månader: 15 € (motsvarar € 5 / månad)
 • Sex månader: 29 € (motsvarar 4,83 € / månad)
 • Ett år: 49 € (motsvarar 4,08 € / månad)
 • Två år: 79 € (motsvarar 3,29 € / månad)
 • Tre år: 99 € (motsvarar € 2,75 / månad)

AirVPN Free Trial - VPNpro

Med AirVPN-prisalternativen går allt från 7 € för en månad hela vägen till 99 € under tre år. Det här är inte’t det billigaste alternativet runt, men det’s Rimligt prissatt, och där’Det är ingen vinstguling här.

Kunderna kan också välja mellan en mängd olika betalningsmetoder, från Bitcoin och 24 andra kryptokurser till PayPal och kreditkort, till presentkort. Det viktigaste av detta betyder att du kan betala för tjänsten helt anonymt.

Slutsats

Grundat som ett hacktivistprojekt har AirVPN blivit en av världen’s ledande VPN: er. den’är inte den mest användarvänliga eller eleganta VPN på marknaden, men dess säkerhetsfunktioner, pris och strömmande funktioner skiljer AirVPN från mängden. Så om du vill ha en pålitlig VPN med ständiga uppdateringar och ett passionerat, användbart följande - AirVPN är ett utmärkt val.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 74