McAfee Safe Connect Review


McAfee Safe Connect är ett tillgängligt VPN-nätverk som det är’s tonade på användare som inte är det’t på marknaden för en komplex säkerhetslösning. Tillgängligt för flera plattformar, och inte för dyrt, Safe Connect får några saker rätt, och det drar också nytta av McAfee’s bredare supporttjänster. Men bilden är inte’t allt så positivt när du börjar gräva djupare.

Det kan finnas en fångst för Netflix-användare, medan information om viktiga säkerhetsfunktioner kan vara mycket mer omfattande. Så det’s en blandad påse. Vår McAfee Safe Connect-granskning kommer att titta närmare på varför vi kom till den slutsatsen och utvärdera om det är det VPN du behöver.

Säkerhet och integritet

Krypteringsmässigt kan Safe Connect skryta “bank-grade” skydd, vilket vanligtvis betyder AES-256. Men det’s all information som företaget tillhandahåller om kryptering, vilket är en besvikelse. där’s ingen specifik information om handskakningsmetoder, olika inställningar eller till och med de protokoll som finns tillgängliga för användare. Det där’är mycket dålig för en produkt som visar sig vara en hög nivå VPN. Fortfarande, “bank-grade” bör vara en stark skyddsnivå.

där’s också mycket lite om anonymisering av IP-adresser och läckskydd. McAfee gör det inte’t förklarar vad’är tillgängliga i dessa områden, bara lovar att appen “döljer din IP-adress.” Klienten ger dig också helt enkelt en “grönt ljus” för skydd, och a “rött ljus” när skyddet inte har’Jag har varit förlovad. den’är lite av en svart ruta så långt integriteten går, och användarna får lita på utvecklarna. Vi don’t som det alls.

Som vi nämnde tidigare, Safe Connect är en avskalad VPN, så det finns väldigt få extra säkerhetsfunktioner. där’är ingen Stealth VPN eller inbyggd skadlig skanner, och - viktigare - vi kunde inte’Jag kan inte hitta några bevis på en dödsbrytare. Detta betyder verkligen. Utan en kill-switch, vann du’vet inte när din VPN-täckning sjunker, vilket potentiellt lämnar dig öppen för cyberattacker och övervakning (och komprometterar förmågan att arbeta runt geo-blockerare). den’är en enorm miss.

Slutligen är McAfee ett amerikanskt företag med allt det innebär. Om du’är orolig för NSA-övervakning eller skadliga P2P-stämningar, det’är inte en säker VPN att ladda ner.

Förvarar McAfee Safe Connect loggar?

Kort svar: ja.

Ovanligt för en VPN för massmarknad, Safe Connect-webbplatsen gör det inte’t nämner en noll-loggningspolicy. Det där’är ett omedelbart varningslarm just där. Dessutom är integritetspolicyn inte’är inte alls klar över denna fråga. Så vi måste anta att företaget loggar användaraktivitet, vilket är ett enormt problem för VPN-användare.

McAfee sekretesspolicy är lite störande på andra nivåer. McAfee uppger att den kan dela personlig information med “tjänsteleverantörer som utför tjänster för oss,” medan företaget arbetar nära med tredjepartsannonsörer för att generera intäkter. den’är inte exakt lugnande med tanke på bristen på öppenhet som visas på andra håll.

Hastighet och prestanda

Bankkryptering och viss grad av IP-anonymisering kan potentiellt göra Safe Connect värt att använda om anslutningshastigheten är högst upp i intervallet. Med en lätt VPN från ett större företag som McAfee, borde detta verkligen vara fallet. Men det är inte’t.

I jämförelsetest med hastighetstest fungerar Safe Connect relativt dåligt. Nedladdningshastigheter tenderar att sänka 65% av våra standardhastigheter, och blir sällan över 40 Mbps. Dessa hastigheter varierar också massivt mellan serverplatser. Detta kan vara riktigt frustrerande för resenärer eller för personer som söker tillgång till europeiska strömningswebbplatser.

Överföringshastighetsnivåer tenderar att vara något bättre, i genomsnitt cirka 60 Mbps. Det där’är anständigt, men inte fantastisk. Vi fann också att fördröjningstiderna var alldeles för långa för multiplayer-spel - ett annat stort negativt för många VPN-användare.

Server täckning

Som med alla andra aspekter av Safe Connect gör McAfee det inte’t ge oss tillräckligt med information för att göra en definitiv bedömning av servertäckning.

Vi vet det servrar finns i 18 länder, vilket ger nästan global täckning. Men det’är verkligen en liten servergrupp jämfört med andra högst betalda VPN: er, vilket ger användarna mycket få val.

Återigen är detta ett område där Safe Connect helt enkelt inte matchar branschledarna. den’är faktiskt ganska patetiskt.

Användarvänlighet och multiplatformsstöd

Användare kan ladda ner klientappar för:

  • Windows
  • iOS
  • Android

där’s ingen tjänst för Mac och ingen tjänst för Linux-användare.

Du kan’t installera det på Kodi eller streaming-enheter som Amazon Fire Stick, och där’s ingen routerimplementering. Det gör verkligen det absoluta minimumet, vad gäller plattformar.

Men de appar som finns tillgängliga är mycket enkla och enkla att använda. Mobilappen är enkel att installera och snabb att hantera, främst på grund av bristen på funktioner att röra med. Den lägger till en fin låsikon i statusfältet, berättar när skyddet är på plats och inte’t tar upp mycket minne.

När du laddar ner VPN kan du också använda den på fem enheter. Så du kan lägga till skydd till datorer och smartphones vid behov. Du kan också betala extra för ytterligare enheter, vilket ger en viss flexibilitet du inte’t får från alla VPN: er.

Avblockering av Netflix och andra streamingplattformar

Många användare kommer direkt mot det här avsnittet, eftersom användning av VPN: er för att avblockera Netflix är en av de måste för alla effektiva leverantörer.

Tyvärr misslyckas McAfee eländigt på Netflix-fronten.

När vi använde denna VPN hade vi väldigt lite tur att bryta strömningsplattformen’s geo-blockerare. Så om du vill titta på ditt favorit-TV-program utomlands eller om du bara vill maximera dina alternativ väljer du ett annat verktyg för att slå geo-restriktion policy.

Detsamma gäller för andra plattformar som Hulu eller BBC iPlayer. Och som tidigare nämnts är Safe Connect inte’t kompatibel med strömmande enheter eller plattformar som Roku och Amazon Fire Stick. Så Amazon Fire-användare kommer definitivt att vilja titta på andra alternativ.

Kolla in vår lista över bästa VPN för Netflix.

P2P och torrenting

McAfee gör det inte’t nämner torrentnedladdningar på Safe Connect-webbplatsen och säkert torrenting är inte’t en försäljningsplats för VPN. Men det gör det inte’t betyder alltid att leverantörer kan’t levererar anständiga hastigheter.

Tyvärr det’det är inte fallet med Secure Connect. Vi kämpade för att få någon form av P2P-anslutning, och där’s inget SOCKS5-proxyalternativ, heller. Avsaknaden av en kill-switch gör det också till en total tvätt för torrenters.

Kolla in vår lista över bästa VPN för Torrenting.

Omkoppling av censur på nätet i Kina och på andra håll

McAfee har ett starkt engagemang för att slå censur. Det där’är ett av företaget’s mest tilltalande funktioner. Men levererar det för de i länder som Kina?

Feedback online tyder på att Safe Connect kämpar för att besegra Kina’s onlineövervakning. Men det finns hopp. År 2018 köpte McAfee VPN-leverantören TunnelBear, och TunnelBear har en anständig banrekord i Kina.

där’är inget säkert tecken på att Safe Connect har integrerat TunnelBear’s teknik (det gör det inte’t använder t.ex. TunnelBear-servernätverket), men det kan ändras. Just nu är Safe Connect inte’t ett bra alternativ för dem som försöker besegra censur.

Kundsupport

För ett stort IT-företag ger McAfee väldigt lite hjälp via sina vanliga frågor, vilket måste vara ett av de minst informativa vi’har sett. Men kunder som använder Safe Connect drar nytta av McAfee’s bredare kundsupporttjänster.

Detta inkluderar:

  • Live support via telefon
  • Live chat-funktioner
  • E-postbiljetter
  • Sociala mediateam

Så att komma i kontakt borde inte’Det är så svårt, men frånvaron av en dedikerad Safe Connect-supporttjänst är udda. där’är inget tecken på en dedikerad telefonstödslinje för VPN-användare. Det skulle vara praktiskt, särskilt för en tjänst som ställs på användare på startnivå.

Prissättning

McAfee Safe Connect finns i ett par paket:

  • Fri: kommer som en 7-dagars gratisversion, som inte automatiskt återställs till en betald plan. Har en 250MB / månadgräns, tillåter endast en enhet och erbjuder en enda serverplats.
  • Premie: debiteras till $ 7,99 / månad eller cirka $ 48 / år, har ingen månatlig datagräns, tillåter 5 samtidiga enheter och erbjuder hela 18-serverportföljen. Lite förbättrade supportfunktioner finns också tillgängliga.

Båda paketen har funktion “bank-grade” kryptering, medan premiumversionen lovar “få åtkomst till geo-blockerande innehåll.” Det är n’t klart varför den fria versionen skulle misslyckas med att avblockera sådant innehåll, och vi såg få tecken på att premiumversionen faktiskt kunde hantera de block som lagts av företag som Netflix.

där’s inte heller någon tydlig återbetalningspolicy eller tillbaka-garanti. Användare kan tydligen ansöka om återbetalning, men det är inte’t stavas på Safe Connect-webbplatsen och antydde att McAfee inte är det’Det är så angeläget för kunder att söka rätt.

Slutsats

Sammanfattningsvis är domen i vår McAfee Safe Connect-granskning: håll dig borta, såvida du inte bara vill ha en mycket grundläggande VPN-tjänst. McAfee’s VPN på startnivå är opålitlig, saknar grundläggande säkerhetsfunktioner, isn’t så snabbt, ger dålig prestanda för strömmande fans och är inte’t allt så billigt heller.

Lägg till bristen på information om hur det fungerar och vi kan’t rekommenderar det till de flesta användare.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

33 − = 23

map