WASEL Pro VPN Review

WASEL Pro VPN är en tjänst som syftar till att vara verkligt global, både för att ge kvalitet och snabb åtkomst till sina servrar, och att hjälpa människor att blockera innehåll och resurser var de än är.


Baserat i Nederländerna (ett land där’som en del av Nine Eyes-alliansen, som ägnas åt att samla in och övervaka uppgifterna från deras medborgare), verkar WASEL Pro tillgodose invånare i länder med överträdande censur på nätet.

Priserna är’t chockerande, varken på ett dåligt eller bra sätt, men med tanke på deras ganska slappa och vaga integritetspolicy skulle du inte’förlåtes för att du vill ha mer säkerhet och sinnesfrid ur tjänsten.

Säkerhet och integritet

WASEL Pro VPN tar med sig följande säkerhetsfunktioner till tabellen.

 • Okrossbar AES-256-bitars kryptering
 • OpenVPN via SSH
 • Dödsbrytaren
 • DNS-läckskydd
 • ShadowSocks proxy att ta sig runt de digitala vägspärrarna som placerats av en restriktiv regim

Detta är ett ganska omfattande säkerhets- och sekretesspaket.

WASEL Pro VPN använder OpenVPN, tunnelad genom SSH (säkert skal). Detta innebär att på en plats där en OpenVPN-anslutning skulle upptäckas och förbjudas - liksom rapporter om att ha hänt i Mellanöstern, Singapore och Kina - skulle WASEL Pro passera filtren oupptäckta.

De avancerade inställningarna låter dig också manuellt konfigurera din OpenVPN-drivrutintyp, portläge osv. Men erbjuder också en rullgardinsmeny med vanliga konfigurationer.

Men WASEL Pro VPN erbjuder också support för dig att installera L2TP / IPSec manuellt, i fall det skulle’din önskan. Medan det’s mindre säkert än OpenVPN-protokollet, iPhones måste ha en OpenVPN-app installerad separat, så L2TP-alternativet kan komma att vara praktiskt där.

Ett annat starkt alternativ är ShadowSocks-proxy. Även om det kräver en del manuellt arbete och efterlämnar vissa integritetsproblem, kan det vara det bästa fallet på vissa platser där censuren är på högsta nivå.

där’s också en kill-switch och DNS-läckskyddsalternativ i själva programvaran, tillsammans med VPN-gasregleringsskydd. Det här är bra funktioner som passar bra med WASEL Pro’fokusera på att få människor att komma åt vad som tidigare var otillgängligt utan att få problem.

Loggar WASEL Pro VPN dina data?

Kort svar: Ja.

När vi är anslutna till WASEL Pro VPN fann vi att webbplatser hade svårt att omedelbart fästa platsen för våra IP-adresservrar, till och med WASEL Pro’egen webbplats. Detta är ett bra tecken.

Det finns fortfarande frågan om WASEL Pro’s Integritetspolicy som verkar strida mot policyen utan loggar genom att ange att dina data kan användas mot dig om det krävs enligt lag; detta verkar antyda förekomsten av stockar, säkert.

Hastighet och prestanda

WASEL Pro VPN hävdar att användning av deras VPN faktiskt kan öka hastigheter genom smart routing och använda OpenVPN LZO-komprimering, och vi fann absolut att detta är fallet.

Intressant - och kanske, överraskande - fanns det knappast någon minskning av Internethastigheten en gång ansluten till VPN från vår ursprungliga nedladdningshastighet på 8 Mbps och 0,5 Mbps.

London, Storbritannien

 • Nedladdning: 6 Mbps
 • Uppladdning: 0,5 Mbps

WASEL Pro VPN Review

Med de hastigheter som vi fick efter att WASEL Pro VPN automatiskt valde en server, kunde vi sedan använda för att strömma högkvalitativa videor, ladda ner torrenter och bläddra fritt.

Sammantaget WASEL’s höga hastigheter lämnade oss positivt överraskade.

Användarvänlighet och stöd för flera plattformar

WASEL Pro’s kompatibilitetserbjudanden är ganska grundläggande, men de får jobbet gjort:

 • Windows
 • Mac OS
 • iOS
 • Android

där’är ingen riktig extra specialanpassad app för, säg, Kodi eller Amazon Fire TV, det finns inte heller något routerstöd.

Funktionaliteten och designen för WASEL Pro VPN är likartad på nästan alla dess plattformar, vare sig det är Windows, Mac eller Android. VPN-appen i sig är ganska enkel och lätt att använda.

Avblockering av Netflix och andra underhållningsplattformar

Till vår överraskning tog det oss bara två försök att växla runt de amerikanska servrarna, och vi strömmade på hög kvalitet i Netflix på nolltid - kanske till och med lite snabbare än vi fick på vår egen anslutning.

De höga hastigheterna och säkerheten i kombination med det faktum att WASEL Pro inte är’det är en VPN’har ännu blivit drabbade med Netflix-förbudet mot VPN-användning gör det väl värt att ladda ner och prenumerera.

P2P och torrenting

På liknande sätt som vad som gör WASEL Pro VPN bra för Netflix är det som gör WASEL Pro VPN bra för torrenter också.

Med ett sätt att kringgå ISP-throttling gör WASEL Pro VPN inte heller’t förbjuda P2P- eller BitTorrent-trafik från någon om dess servrar.

Det faktum att din IP-adress också döljs på ett snabbt och robust sätt innebär att din torrentanvändning också blir svårare att spåra tillbaka till dig av tredje part.

Online-censur i Kina och på andra håll

Som tidigare nämnts fokuserar WASEL Pro VPN på att tillhandahålla obegränsad onlinetillgång till platser där regeringarna och internetleverantörerna samarbetar och svartlistar många webbplatser och tjänster. Kina är ett av dessa länder.

I själva verket är ett av anslutningsalternativen på WASEL Pro VPN ShadowSocks, en proxy utformad specifikt för att kringgå de kinesiska myndigheterna.

den’är idealiskt att ha ett VPN, till exempel WASEL Pro VPN, som är speciellt dedikerat till något sådant. Annars kan det vara problem som inte tidigare ställts inför och faktorer som inte beaktas - i det här fallet betalar det att betala för ditt VPN.

Kundsupport

WASEL Pro VPN erbjuder följande supportalternativ till prenumeranter:

 • Kunskapsbas
 • FAQ-avsnitt
 • Hjälp via TeamFinder
 • 24/7 livechatsupport

Du hittar live 24/7 supportknapp direkt på deras webbplats. Du kan också ansluta via TeamFinder för ovanliga, specifika problem som deras team sedan kommer att lösa i realtid eller via samråd med andra.

Men av de olika tider vi anslutit behandlades vi med kopieringspasta-svar som tycktes ha valts ut på grund av en missförståelse av frågan.

I några få fall fick vi inte svar och undvikande av frågorna, vilket inte är ett bra utseende.

Guiderna och vanliga frågorna på webbplatsen är dessutom mycket mättade med lite irrelevant information i motsats till specifika detaljer om själva produkten..

Prissättning

Givet WASEL Pro VPN’s funktioner, är det återigen förvånande att dess pris är vad det är:

 • 1-månaders plan för $ 9,99
 • 3-månaders plan för $ 27,00 ($ 9,00 / månad)
 • 6-månaders plan för $ 50,00 ($ 8,33 / månad)
 • 1-årsplan för $ 90,00 ($ 7,50 / månad)

Medan den årliga rabatten i sig inte är’t bra, 10 dollar är vad du kan förvänta dig att betala för en VPN som ska vara tillförlitlig för att hålla din hastighet konsekvent och drifttid hög.

Utöver detta accepterar WASEL Pro VPN betalningar från alla större betalkort / kreditkort, men också via Western Union, PayPal, WebMoney, CASHU, OneCard, och ett ännu större antal tjänster som du kan lära dig mer om via deras webbplats.

Slutsats

WASEL Pro VPN överträffar långt förväntningarna och ger något samlat användbart för världen av VPN: er med ett särskilt fokus på ett friare, säkrare Internet.

Med en uppdaterad sekretesspolicy och mer öppna åtgärder kan WASEL Pro vara en av de bästa.

För tillfället är det’är en prisvärd lösning för att avblockera vad du behöver för att avblockeras utan att behöva lägga till en ny frustration på din tallrik i form av en VPN som du kan’t kommer till jobbet. WASEL Pro VPN är lätt att använda, snabb i handling och har alla dina behov täckt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 65