Är hotellets wifi säkert?

Oavsett om vi’du har turen att vara på semester eller jobba på ett hotell för affärsändamål, en av de första sakerna de flesta av oss gör är att leta efter wifi. Nästan alla hotell idag erbjuder gratis wifi som en av sina gästförmåner. Men är hotellets wifi säkert? den’är förmodligen något du’har aldrig ens övervägt! Vi’Jag kommer att leda dig igenom det du behöver veta.


Säkerhets illusionen

När du’när du kopplar av i lobbyn på ett fint hotell, hålls illusionen av allmän wifi-säkerhet perfekt. Om du’du är nog nog med att fråga receptionen vad nätverkslösenordet är, du’du har redan förmodligen gratulerat dig själv för att du är säker. Men är det verkligen säkert?

Hur mycket är hotellets wifi säkert - verkligen?

Faktum är att hotellwifi-nätverk inte är säkrare än någon annan offentlig wifi på ett bibliotek, café, tågstation eller annat offentligt utrymme. Detta gäller även när hotellwifi-system verkar vara säkra eftersom du måste ange ditt rumsnummer för att få det helt viktiga lösenordet.

Det betyder att du måste vara försiktig hela tiden. Hotell wifi-nätverk blir riktiga mål för datatjuvar och cyberhackare, för det första eftersom hotellwifi-användare tenderar att ha värdefull information om sina enheter (särskilt om de använder dem för arbetsändamål) och eftersom användare på hotell tenderar att vara av deras vakt när det gäller cyberbrott.

Hur cyberbrottslingar attackerar hotellwifis

Skadliga hotspots

Under en snabb incheckning kan du automatiskt se wifi-signalen på din telefon och länka till ett nätverk som ser ut som legitimt. Det kanske använder ett namn som’är till exempel namnet på hotellet. Men utan att verifiera detta nätverk, kan du hitta dig själv gå med i en skadlig hotspot som har skapats av hackare; vilket ger dem omedelbar tillgång till dina privata, värdefulla data.

malware

Organiserade cyberbrottslingar har varit kända för att attackera hotellwifi-nätverk genom en rad taktiker. Vissa e-postanställda på hotell och använder phishing-bedrägerier för att locka dem att öppna bilagor som ser ut som kundbokningsförfrågningar. Istället släpps skadlig programvara i nätverket som spionerar på gäster, tar tag i lösenord och får gratis tillgång till användardata på hotellets wifi-nätverk.

Den sämre biten? Den här typen av spionprogram kan utvidgas till alla användare av hotellets wifi och få åtkomst till alla bitar av okrypterad information som du har skickat eller fått på anslutningen. Användare skulle inte’Jag vet till och med att de var under attack.

Fallet på Blue Blue

Under 2017 använde ett gäng ryska cyberbrottslingar en skadlig attack som heter EternalBue för att få tillgång till hotellwifis och spionera efter gäster. Dessa attacker ansågs vara politiska i sin motivation och samlade data eller statliga anställda som reser i affärer. Men oavsett anledning till attacken, det visar hur sårbara hotellwifi-nätverk kan vara.

Håll dig bara borta

Nu för resenärer är att de alltid ska undvika att använda wifi-nätverk. Tekniken är nu så avancerad att användare inte gör det’behöver inte ens skriva in sina lösenord i låsta konton för spionprogram för att upptäcka dem.

Vidta försiktighetsåtgärder

Som en försiktighetsåtgärd, om du nyligen har rest och använt gratis hotellwifi, är det ett klokt steg att ändra alla känsliga kontolösenord nu. Ändra lösenord för dina finansiella konton och sociala mediekonton, e-postmeddelanden och andra privata konton.

Följ god praxis för att säkra dessa konton, med komplexa lösenord, unika lösenord för varje webbplats och tvåfaktorautentisering. Överväg att använda en lösenordgenerator för att göra dina lösenord ännu svårare att upptäcka.

Hotell är fortfarande sårbara

Även om EternalBlue-skadeprogramattacken lanserades på europeiska hotell bekräftade nyheter efter händelsen att ett wifi-nätverk som tenderar att användas kraftigt av hotellkedjor faktiskt är mer sårbart för cyberattacker än många andra nätverk.

Enhetstillverkarna har släppt en säkerhetsuppdatering för att skydda användare, men kom ihåg att det inte finns någon garanti för att hotellet du bor på kommer att ha installerat det.

Antag det värsta

En bra tumregel är att anta att du blir spionerad på något sätt om du använder hotell wifi. Du vet ingenting om individen eller spionprogram som tittar på dig.

Vissa hackare vill bara samla tillräckligt med data för att klona din identitet. Andra vill ha bankkontodetaljer. Andra söker företagsinformation för att starta mycket större ransomware-attacker. Bara inte’ta chansen.

Vidta åtgärder för att skydda dig själv

Det kan finnas fall som du tycker att du behöver använda hotellwifi. Om du registrerar dig i ett virtuellt privat nätverk kan du göra det utan att oroa dig.

Varför använda ett VPN?

Även om hotellets wifi mysar av sniffare, skadlig programvara eller andra virus kommer VPN att skydda dig. De flesta VPN: er kodar data och krypterar dem (välj alltid en tjänst som erbjuder kryptering, liksom skyddsdata ‘tunnel’ som låter dig förbli anonym.)

Det betyder att hackare kan’t läsa dina data, kan’t ta tag i det - och kan’t fångar till och med det, för allt de ser är krypterad och kodad data som de kan’t spricka.

Det finns många VPN-leverantörer på marknaden och de erbjuder alla något annat. Vissa är gratis, men var mycket försiktiga här. Vissa uppenbara VPN är bara fronter för skadlig programvara. Andra har slappa sekretesspolicyer som gör att dina data kan delas i reklamändamål.

Vi granskar regelbundet alla de bästa VPN: n på marknaden och vi tittar på tekniken, policyn och ‘fin detalj’ av varje bra VPN.

Välj det bästa VPN

Vi rekommenderar VPN som ExpressVPN, NordVPN och privat internetåtkomst. Dessa erbjuder alla säkerhetsinformation och teknik som är nyskapande och ännu obruten. De uppdaterar också regelbundet och investerar i sin tjänst för att se till att den håller sig före hackare. De erbjuder också andra funktioner som:

  • Flera servrar över hela världen så att dina data kan omdirigeras och din IP-adress maskeras för total anonymitet
  • Företag och servrar lokaliserade i länder som Sverige som har extremt stränga lagar för integritetsskydd för att respektera individuella rättigheter.
  • Politik som inkluderar ingen lagring av dataloggar och absolut ingen försäljning av användardata
  • Avancerad krypterings- och dödsbrytare, som automatiskt avslutar din anslutning om VPN av någon anledning släpper.

Sammanfattningsvis

Kort sagt, det’Det är helt enkelt inte värt att gå online utan VPN om du vill vara säker, säker och anonym. Säkra dig själv på bara några minuter genom att ladda ner det bästa VPN till din enhet och fortsätt att njuta av din onlineupplevelse till fullo.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =