Vad är IP-geolocation

När vi tänker på kommunikation bör vi tänka globalt medan vi agerar lokalt eftersom vi nu är närmare alla än vi tror. I den här artikeln kommer du att presenteras vad IP-geolocation betyder, dess tillämpning och hur det har gjort det enkelt att bättre ansluta människor.

På ett eller annat sätt måste du ha stött på användningen av IP-geolocation. Du kommer att bli så förvånad över hur omfattande användningen kan vara. Det kallas ibland geolocation IP men IP geolocation är en vanligare term för det.

Introduktion till IP-geolocation

Internetprotokoll (IP) geolocation beskriver metoderna för att tilldela en platsbaserad etikett till en enskild Internetprotokoll (IP) -adress.

Genom att geografiskt märka IP-adressen kan den ge dig platsdata som staten, postnummer, stad, latitud / longitud, Internet-tjänstleverantör (ISP), riktnummer och annan information. IP-geolocation kan också kallas IP-adress geolocation.

Ibland, när du surfar på en webbplats, dyker de upp namnet på ditt land och du börjar undra om trolldom nu är en del av webbutvecklingen, men realistiskt har din IP-adress mappats och detta gör att webbplatsen automatiskt kan upptäcka den plats du är surfar från.

IP-adress

För att helt förstå hur IP-geolocation fungerar, låt oss snabbt gå igenom vad “IP-adress” betyder. En IP-adress avser ett unikt nummer som kopplas till alla onlineaktiviteter du gör på en viss dator.

Det kan jämföras med en returadress på ett brev som du skickar ut till vänner. De “IP” del i IP-adress betyder Internetprotokoll. Protokollen är anslutningsförordningar och riktlinjer som styr datornätverk.

Det är viktigt att notera att IP-adresser tilldelas datorer, inte människor och även om adressen lätt kan ses, kan du välja att dölja den för säkerhetsändamål om du så önskar.

IP-adresstyper

Nu när vi vet att IP-adressen är avgörande för allt vi gör online, låt oss ta hänsyn till olika typer av IP-adresser. Det finns tre olika typer av IP-adresser baserat på deras operativa attribut:


 1. Unicast IP-adress: Detta är en adress för ett enda gränssnitt eller anslutning. IP-adressen av denna typ används för en-till-en-kommunikation. Unicast IP-adress används för att rikta paket till en viss värd. Till exempel inträffar denna anslutning mellan din dator när du är ansluten till en server. Servern skickar bara ett datapaket till en enda dator. Ett datapaket är en dataenhet gjord i ett enda paket.
 2. Multicast IP-adress: Den här adressen används för en-till-många kommunikation. Dess meddelanden levereras till IP-multicast-gruppadresser och sedan kopplas de anslutna routrarna (som fungerar som ett sätt att distribuera paket) identiska kopior av de skickade paketen till varje maskin som har prenumererat på värden för dessa gruppadresser..
 3. Sänd IP-adress: Detta används för att skicka data till alla möjliga destinationer i en sändningsdomän (kommunikationen en-till-alla). Om Host1 till exempel vill kommunicera med alla värdar i ett nätverk och har skickat ett sändningspaket till en IP-adress för en sändning. Alla värdar i samma sändningsdomän kommer att ta emot och behandla paketet.

Hur fungerar IP-geolokalisering?

I princip ger din Internetleverantör (ISP) först din IP-adress. De äger ett block med IP-adresser som på ett eller annat sätt härrör från Internet Assigned Numbers Authority (IANA) och vissa andra organisationer.

Dessa organisationer har huvudlistor över tilldelade IP-adressblock och håller reda på var de tilldelas. De företag eller Internetleverantörer som köper dessa IP-block har en fysisk plats eller adress som kan hjälpa till att placera dem geografiskt.

Geolocation-mjukvara drar full nytta av dessa listor och tillhandahåller snabba metoder för märkning av IP-adresser till länder eller i vissa fall postnummer. Generellt sett kommer kommersiella produkter att sträva efter mer noggrannhet och använda andra datakällor också.

Tillämpning av IP-geolocation

IP-geolokalisering spelar många viktiga roller i ny teknisk utveckling i olika sektorer. Användningen används på följande sätt:

 1. Brottsutredningar: På senare tid har kriminella handlingar utvecklats genom användning av internet. Finansinstitut och företag riskerar att läcka information eller olaglig överföring av medel. Det finns också fall av identitetsstöld. Alla dessa skyldiga kan spåras framgångsrikt med hjälp av den IP-adress de använder för sina online-aktiviteter.
 2. Geo-marknadsföring: Företag genom data som samlas in om användare som besöker deras webbplats kan optimera sin marknadsföringsstrategi baserat på den plats de får flest besökare från. De kan också skapa innehåll för att bättre betjäna dessa platser.
 3. Regional licensiering: Internetfilmleverantörer, online-sändare som levererar direktuppspelad video av sportmatchningar, eller vissa TV- och musikvideowebbplatser som har licens för att överföra sina videor är behöriga att betjäna tittare endast i deras tillåtna territorier. Genom att använda geolokalisering kan de följa licensbestämmelser som sparar dem mycket huvudvärk på lång sikt.
 4. Gaming: Det finns vissa typer av spel byggda för smartphones eller andra mobila enheter som är platsbaserade. I dessa spel utvecklas spelet och utvecklas genom en spelare’s fysiska plats som normalt rapporteras genom användning av en GPS-tjänst (Global Positioning System). Exempel på platsbaserade spel inkluderar Pokémon Go och Ingress.

Vad är andra sätt?

IP-geolocation är inte’t det enda sättet att ta reda på platsen för internetanvändare. Med avancerad teknik kan du använda vissa hårdvarubaserade alternativ som GPS. Ett andra alternativ skulle vara HTML5 geolocation och Application Programming Interface (API).

Dessa två metoder behöver dock användaren’s tillåtelse att dela sin plats och de flesta användare är inte villiga att dela denna information av oro för sekretessproblem. Dessa metoder ger exakt platsinformation och detta är inte baserat på den externa databasen.

Till exempel kanske GPS inte installeras på vissa datorer och IP-geolokalisering skulle kunna ge mycket mer exakt information i det här fallet.

IP-geolokationsprogramvara och program

För att använda geolokalisering på rätt sätt måste du använda en IP-geolokationsprogramvara. Dessa program har olika funktioner och noggrannhetsnivåer beroende på utvecklaren.

Några av dessa program är:

 1. GeoSurf: Detta är byggt i form av en webbläsares verktygsfält, mobil- och stationär applikation och gör det möjligt för användare att få det lokala perspektivet från mer än 110 globala platser. Det används regelbundet av köpare, kampanjchefer, e-handelsföretag och efterlevnadsteam för att köra geografiskt riktade annonser och webbinnehåll.
 2. IP2Location: Det erbjuder geolokationstjänst som en databas, programmerings-API och även värdlösning. Tjänsten är till låg kostnad för kunderna och kan fungera på alla enheter.
 3. NeuStar IP-intelligens: Detta program erbjuder IP-geolokeringstjänster för efterlevnad, skydd mot bedrägeri och lokalisering av webbplatsinnehåll. Prissättningen sker med en enda fråga (per användning) och börjar på $ 0,001 per fråga för lokaliserat webbinnehåll. Tyvärr har den inte en kompatibel version för mobila enheter än.
 4. Digital sändebud: Detta erbjuder två produkter, Digital Resolve och Digital Element. Digital Resolve handlar om att säkra onlinekonton, identiteter, information och transaktioner mot identitetsstöld och internetbedrägeri, medan Digital Element är designat för företag genom att leverera exakta IP-platsuppgifter, med det slutliga målet att förbättra och anpassa onlineupplevelsen för konsumenter med geografiskt relevant innehåll när de interagerar med företag online.

Nya och avancerade geolokaliseringstekniker

Som vi noggrant har fastställt använder Geo IP IP-adresser för att bestämma en användares geografiska plats’s dator baserat på informationen från en databas. Platsen för en IP-adress kan också bestämmas av informationen som tillhandahålls av en värd Domain Name Server (DNS) -namn.

Den här tekniken kallas strängmatchande geolocation eller geotracking. IP-namnen är indelade i flera delar. Strängmatchning används sedan för att matcha en lista med kända förkortningar för platser för att matcha bitarna där IP-namnet är uppdelat i. GeoTrack använder traceroute för att bestämma nätverksvägen mellan sondmaskinen och målvärden.

Den nya tekniken som föreslagits av Doxa Chatzopoulou och Marios Kokkodis i sina artiklar om IP-geolocation är baserad på Internetmätningsteknik. Denna teknik handlar i princip om att använda fördröjningsmätningar från distribuerade kända platser tillsammans med begränsningar, som är baserade på topologisk information.

Denna teknik är lågt underhåll eftersom den inte behöver support från en databas och dess prestanda inte påverkas av frekventa uppdateringar i en databas. Det finns olika metoder som denna teknik kan utföras, varav vissa är försenad baserad geolokalisering, hastighet för internetgeolokation och begränsningsbaserad geolokalisering (CBG). Denna teknik föreslås och förbättras fortfarande och har ännu inte fastställts.

Geoinriktning och geo-stängsel

Dessa villkor är tänkta att diskuteras under tillämpningen av IP-geolokalisering men det behöver mer ljus, följaktligen ett speciellt avsnitt. Geoinriktning avser helt enkelt handlingen att nå en person utifrån deras plats. Sedan internetanvändningen började använde webbplatser en användare’s IP-adress för att servera personligt innehåll.

Till exempel skulle en e-handelswebbplats visa den lokala valutan och lagringsplatser baserat på användaren’land. Nackdelen är att IP-adresser inte är exakt exakta och det är svårt för företag att rikta in sig på specifika stadsdelar. Därför används geoinriktning oftare i breda regioner, som en hel stad. För marknadsföringsteam som vill gå mer granulärt kan de använda ett system som heter geo-fäktning.

Geo-fäktning är mer som en uppgradering till vanligt geo-inriktning. Denna typ av inriktning använder sig av en mobil enhet’s exakta GPS-plats snarare än den tilldelade IP-adressen och uppdateras också medan användaren är mobil, så det’är bra för snabb mobilmeddelanden. Om till exempel en snabbmatbutik-app upptäcker en kund nära en fysisk plats kan den använda tidsbegränsad marknadsföringsteknik som att erbjuda en rabattkupong för att få en omedelbar butiksbesök.

Ett geo-staket kan täcka en hel stad men det’är mest effektiv när du riktar dig till mindre regioner som specifika gator. Dessa mål är mycket användbara för appar som erbjuder erbjudanden på restauranger i närheten eller leder fottrafik till fysiska butiker.

Utmaningarna med korrekt IP-geolokalisering

GeoIP är mer som en “delkonst, delvetenskap” systemet. Medan geolokaliseringsprogram är beroende av information som tillhandahålls av databaser, är det en icke-trivial utmaning att se till att den resulterande informationen är så korrekt som möjligt. Det finns emellertid ett antal faktorer som bidrar till att göra det svårt att nå ett exakt fysiskt platsresultat.

Några av dessa är:

 1. Avsaknad av grundläggande datasats: Tyvärr finns det inget omfattande, offentligt tillgängligt och viktigast, pålitligt datasätt som kopplar IP-adresser till fysiska platser.
 2. Ovaliderade registerdata: Några utvecklare av IP-geolokaliseringslösningar tar data som de får från register som de är - förutsatt att uppgifterna är korrekta och inte validerar informationen i dem.
 3. Inkonsekvent namnkonventions: På utvecklade platser namnges ofta flygplatskoder efter flygplatsen själv i stället för staden den betjänar och att använda dessa koder ger vissa men i allmänhet inte tillräckligt precisens när de är associerade med IP-adresser.
 4. Utmaningar med latensmätningar: Mycket exakt geolokalisering genom kvantifieringsverktyg som ping, traceroute och wget kräver betydande benägenhet.
 5. Virtuellt privat nätverk (VPN), proxyer och reläer: En slutanvändare kan välja att skicka trafik via en proxyserver, VPN eller relänätverk. I fall som dessa, ‘verklig’ Användarens IP-adress är mestadels inte tillgänglig för geolokalisering, eftersom användaren’s-anslutningen verkar komma från IP-adressen för VPN / proxy / relä-slutpunkten.

Fördelar och nackdelar med IP-geolokalisering

Det finns många Geo IP-tjänster tillgängliga som ger platsdata på olika sätt. Vissa ger GeoIP-databasen medan andra erbjuder API-tjänster till sin värddatabas. Du bör välja om du vill få informationen vid körning eller vara värd för din databas. Båda metoderna har sina för- och nackdelar.

Du bör leta efter tjänster som tillhandahåller en omfattande databas till en nominell hastighet. Tjänsten ska vara kostnadsfri eller låg kostnad för små till medelstora företag och också ge ett alternativ att uppgradera när ditt företag växer.

Innan du går vidare med att börja använda den här typen av programvara bör du överväga för- och nackdelarna med att använda tjänsten och se om du kan arbeta med den eller inte.

Fördelar

 1. Det hjälper till att öka effektiviteten i onlinemarknadsföring eftersom annonser är geoinriktade.
 2. Företag kan enkelt rikta innehåll till användare från en viss plats.

Nackdelar

 1. Du kan enkelt kränka användarnas integritet och personuppgifter.
 2. Det är lätt att vilseleda eftersom det observeras att IP-geolocation inte är helt exakt.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 9